Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Fotografie Nicaragua

Nicaragua is een fantastisch land voor (natuur)fotografen. Neem voor dierenopnamen liefst een goede telelens mee. Vlak na zonsopkomst en vóór zonsondergang zijn dieren het actiefst en de lichtomstandigheden ideaal. Houd er rekening mee dat je een hogere ISO-waarde moet instellen als je onder gebladerte fotografeert. Neem ook altijd een waterdichte plastic zak mee, voor als het gaat regenen. Haal de camera er wel weer uit als je in je hotelkamer bent aangekomen.

Over het algemeen vinden de bewoners van Nicaragua het geen probleem om gefotografeerd te worden. Houd er wel rekening mee dat mensen zich willen optutten voor een foto en dat het hele proces dus enige tijd in beslag kan nemen. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als je ze wilt fotograferen. Dat kan soms ook zonder woorden: door de camera omhoog te houden en met gebaren duidelijk te maken dat je een foto zou willen maken. Een positieve of een afwerende reactie is meestal eenvoudig herkend. Respecteer het als mensen liever niet gefotografeerd willen worden en blijf vriendelijk. Mensen kunnen hele goede redenen hebben om niet gefotografeerd te willen worden. Mensen kunnen zich afvragen wat er met hun afbeelding gebeurt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Het kan ook gebeuren dat mensen alleen tegen betaling op de foto willen. Respecteer deze voorwaarde en ga in een dergelijk geval niet van een afstand stiekem fotograferen. Het is verboden foto’s te maken van militaire objecten, regeringsgebouwen, grensovergangen, vliegvelden, enz.

Een handig boekje over reisfotografie is: ‘Fotograferen onderweg' van Frank Muller. Ben je van plan om digitaal te fotografen, dan is het ‘Digitaal fotograferen onderweg’ van Peter de Ruiter aan te raden. Ook op www.digitaalopreis.nl vind je de nodige tips en adviezen.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden