Veelgestelde vragen over Argentinië

 1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig voor Argentinië?
 4. Hoe overnachten we in Argentinië?
 5. Is er Wi-Fi in Argentinië?
 6. Hoe reizen we in Argentinië?
 7. Heb ik een wereldstekker nodig?
 8. Kan ik pinnen in Argentinië?
 9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
 10. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
 11. Wat is handig om mee te nemen op reis?
 12. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
 13. Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?
 14. Wat is het tijdsverschil met Argentinië?
 15. Kan ik mijn reis verlengen?
 16. Moet ik een slaapzak meenemen?
 17. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
 18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 19. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.
3. Heb ik inentingen nodig voor Argentinië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe overnachten we in Argentinië?
Tijdens de rondreis overnachten we in comfortabele middenklasse hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Doorgaans is er airconditioning op de kamers aanwezig. De kwaliteit van de hotels kan per plaats verschillen. Een driepersoonskamer is meestal mogelijk. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Per reis vind je onder het tabblad 'Praktisch' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

5. Is er Wi-Fi in Argentinië?
Wi-Fi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over Wi-Fi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over de Wi-Fi beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.
6. Hoe reizen we in Argentinië?
Je reist afwisselend met openbare (nacht)bussen met airconditioning, privé (mini)bussen en een binnenlandse vlucht.
Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Argentinië vind je onder het tabblad ‘Praktisch’.
7. Heb ik een wereldstekker nodig?
Voor het gebruik van een wereldstekker in Argentinië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/.
8. Kan ik pinnen in Argentinië?
Het is mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Zorg er ook voor dat jouw bankpas op 'Wereld' staat.

We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kun je in Argentinië veel beter uit de voeten i.v.m. de wisselkoers). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten). Excursies kun je het beste betalen in US dollars.

Meer informatie over geldzaken kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.
9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
In Argentinië wordt veel vlees en vis gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels wel bekend, maar vleesvervangers kennen ze niet.

Echter, in de meeste plaatsen zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om vegetarisch te eten. Zeker in de grote steden heb je een uitgebreidere keuze aan restaurants waar je vegetarisch kunt eten. Het is zeker niet zo uitgebreid als je in Nederland gewend bent en je zal je ook moeten aanpassen, maar je kan ook altijd bij de reisbegeleider de mogelijkheden navragen.

Meer informatie over eten en drinken vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.
10. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
De meest geschikte reistijd voor Argentinië loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. Januari is de warmste maand en juli de koudste.

Noord-Argentinië kan het het hele jaar door worden bezocht. Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25 °C.
11. Wat is handig om mee te nemen op reis?
Het is handig om een rugzak met inwendig frame te gebruiken tijdens je rondreis door Argentinië. Probeer niet meer dan 13 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf één en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee), maar in een aantal hotels in Argentinië kun je tegen een vergoeding eventueel je was laten doen. Het echte maximale gewicht is 15 kg, omdat dit het maximaal toegestane is op de binnenlandse vluchten. Je kunt natuurlijk meer bagage meenemen, maar dan dien je daar dus extra voor te betalen en de kosten hiervoor zijn hoog en voor eigen rekening. Het meenemen van een harde en grote koffer wordt sterk afgeraden, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je je spullen een eindje dragen. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Neem liever te weinig mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een luttel bedrag ter plekke aanschaffen in Argentinië.

Meer informatie over bagage en kledij vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.
12. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
Het is niet verplicht, maar wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, gezien de beperkte bagageruimte.

Meer informatie kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.
13. Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?
Voor de Brazilië, Argentinië en Paraguay reis (reiscode: SBA) hebben we een minimum van 4 boekers nodig voor een gegarandeerd vertrek, de maximale groepsgrootte is 24 personen. Vanaf drie boekers of opties kan je de groepssamenstelling van de reis vinden onder het tabblad 'Data & Prijzen'.
14. Wat is het tijdsverschil met Argentinië?
Tijdens onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4 uur vroeger.
15. Kan ik mijn reis verlengen?
Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.
16. Moet ik een slaapzak meenemen?
Voor de Brazilië, Argentinië & Paraguay reis (reiscode: SBA) is het niet nodig om een slaapzak mee te nemen.
17. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
We raden je aan om contact op te nemen met de provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland. Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden.
18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips
19. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen