Veelgestelde vragen over Argentinië

  1. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
  2. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
  3. Hoe wordt er gereisd tijdens de Argentinië groepsreizen?
  4. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
  5. Moet ik een slaapzak meenemen?
  6. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
  7. Welke inentingen heb ik nodig voor Argentinie?
  8. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Argentinie?

1. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
We raden je aan om contact op te nemen met de provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 
2. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

 Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

3. Hoe wordt er gereisd tijdens de Argentinië groepsreizen?
Je reist afwisselend met het openbare (nacht)bussen, privé bussen en een binnenlandse vlucht. 
4. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
In Argentinië  wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend maar vleesvervangers kennen ze niet.  Echter in de meeste plaatsen zijn tegenwoordig steeds meer goede mogelijkheden om vegetarisch te eten. Zeker in Buenos Aires heb je een uitgebreide keuze aan restaurants waar je heel goed vegetarisch kunt eten. 

5. Moet ik een slaapzak meenemen?
Voor de Brazilie/Argentinie reis (reiscode SBA) is het niet nodig om een slaapzak mee te nemen.
6. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
De meest geschikte reistijd voor Argentinië loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht. 
Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C.
7. Welke inentingen heb ik nodig voor Argentinie?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

8. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Argentinie?
We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld  in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kan je in Argentinië veel beter uit de voeten ivm de wisselkoers en de kosten van het pinnen). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten). Excursies kun je het beste betalen met US dollars.
Je kunt  lokale valuta opnemen bij geldautomaten met je bankpas met Cirrus- of Maestro-logo. Houd er rekening mee dat pinautomaten het niet altijd doen. Mocht je een creditcard hebben, is het aan te raden deze naast je pinpas mee te nemen.