Veelgestelde vragen over Argentinië

 1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
 2. Heb ik inentingen nodig voor Argentinië?
 3. Hoe overnachten we in Argentinië?
 4. Moet ik een slaapzak meenemen?
 5. Is er Wifi in Argentinië?
 6. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
 7. Hoe reizen we in Argentinië?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Argentinië?
 10. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
 11. Kan ik pinnen in Argentinië?
 12. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Argentinië?
 13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
 14. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?

1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
2. Heb ik inentingen nodig voor Argentinië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Hoe overnachten we in Argentinië?
Tijdens de rondreis overnachten we in comfortabele middenklassehotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Doorgaans is er airconditioning op de kamers aanwezig. De kwaliteit van de hotels kan per plaats verschillen. Een driepersoonskamer is meestal mogelijk. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en soms een tuin of een (dak)terras. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Meer informatie en foto's van de hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.
4. Moet ik een slaapzak meenemen?
Voor de Brazilië/Argentinië reis (reiscode SBA) is het niet nodig om een slaapzak mee te nemen.
5. Is er Wifi in Argentinië?
Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over Wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over de Wifi beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.
6. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
We raden je aan om contact op te nemen met de provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland. Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden.
7. Hoe reizen we in Argentinië?
Je reist afwisselend met openbare (nacht)bussen met airconditioning, privé (mini)bussen en een binnenlandse vlucht.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Argentinië vind je onder het tabblad ‘Praktisch’.
8. Heb ik een wereldstekker nodig?
We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kan zien wat je nodig hebt voor Argentinië: http://www.wereldstopcontacten.nl
9. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Argentinië?
Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland en België tijdens de wintertijd. In de zomertijd is het tijdsverschil 5 uur met Argentinië.
10. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
De meest geschikte reistijd voor Argentinië loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand.

Noord-Argentinië kan het het hele jaar door worden bezocht. Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25 °C.
11. Kan ik pinnen in Argentinië?
Je kunt lokale valuta opnemen bij geldautomaten met een bankpas met Cirrus- of Maestro-logo. Houd er rekening mee dat pinautomaten het niet altijd doen.

Mocht je een creditcard hebben, dan is het aan te raden deze naast je pinpas mee te nemen.
12. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Argentinië?
We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash US dollars mee te nemen. Euro’s kan eventueel ook, maar met US dollars kan je in Argentinië veel beter uit de voeten in verband met de wisselkoers en de kosten van het pinnen. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn, dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten.

Excursies kun je het beste betalen met US dollars.
13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de beperkte bagageruimte in de bus.

Meer informatie kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.
14. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
In Argentinië wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels wel bekend, maar vleesvervangers kennen ze niet.

Echter, in de meeste plaatsen zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om goed vegetarisch te eten. Zeker in Buenos Aires heb je een uitgebreide keuze aan restaurants waar je heel goed vegetarisch kunt eten.