Veelgestelde vragen over Ecuador

 1. Hoeveel volt wordt er gebruikt in Ecuador?
 2. In hoeverre wordt er kennis gemaakt met de lokale bevolking?
 3. Is er kans op hoogteziekte in Ecuador?
 4. Is er WIFI in Ecuador?
 5. Kan je ook duiken en snorkelen op de Galapagos Eilanden?
 6. Kan je ook walvissen en dolfijnen zien in Ecuador?
 7. Kun je ook zwemmen in Ecuador?
 8. Tijdverschil met Ecuador
 9. Wat is de beste periode om door Ecuador te reizen?
 10. Wat voor inentingen voor Ecuador heb ik nodig?
 11. Wat voor kleding moet ik meenemen naar Ecuador?

1. Hoeveel volt wordt er gebruikt in Ecuador?
De stroomspanning in Ecuador is 110 Volt. Hiervoor raden wij je aan om een adapter en een universele stekker mee te nemen.
Voor meer informatie betreffende stekkers over de hele wereld, zie:http://www.wereldstopcontacten.nl/
2. In hoeverre wordt er kennis gemaakt met de lokale bevolking?
Tijdens de reis is er volop gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking, vooral op de diverse markten die aangedaan worden.
3. Is er kans op hoogteziekte in Ecuador?
Er is een kleine kans dat je op deze reis last krijgt van een of meerdere symptomen van hoogteziekte (hoofdpijn, misselijk, braken), vooral bij wandelingen/ verblijf meestal pas boven de 3000 meter. Het is van te voren niet te voorspellen of je er last van zult krijgen, ook als je er nooit eerder last van hebt gehad kan je er nu wel last van krijgen en anders om. Het beste is om het dan rustig aan te doen en veel water en / of cocathee te drinken.
4. Is er WIFI in Ecuador?

In bijna alle hotels is wifi beschikbaar. Echter niet in Guayaquil en Puerto Lopez. Ook in de jungle is geen WIFI.

5. Kan je ook duiken en snorkelen op de Galapagos Eilanden?
Op alle boten is snorkeluitrusting te huur of te leen en het is erg leuk om bijvoorbeeld met de zeeleeuwen te snorkelen. Duiken is mogelijk vanaf een aantal boten, vraag dit speciaal bij ons aan! Je zult weinig of geen gekleurde vissen zien, maar wel bijvoorbeeld zwemmen met een school haaien of tussen de zeeleeuwen. Een spectaculaire ervaring!
6. Kan je ook walvissen en dolfijnen zien in Ecuador?
Tijdens de optionele excursie naar Isla de la Plata is de kans groot dat je tussen juni en oktober walvissen kunt spotten bij Puerto Lopez.
Voor degenen die een verlenging Galapagos doen: Bij de Galapagos eilanden komen  walvissen voor, vooral ten noorden en westen ervan. Met een beetje geluk kun je ze zien tussen juni en oktober. Ook dolfijnen komen voor rond de Galapagos, soms zwemmen ze puur voor de lol een eind mee met je boot!
7. Kun je ook zwemmen in Ecuador?
Er zijn een aantal mogelijkheden om te zwemmen in warmwaterbronnen, o.a. in  Baños. Een paar hotels waar we verblijven heeft een zwembad.
In Puerto Lopez zijn stranden waar je kunt zwemmen.
Tijdens de optionele Galapagos verlenging zijn voldoende mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen.
8. Tijdverschil met Ecuador
In Ecuador is het in de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het verschil 6 uur. Op de Galapagos-eilanden is het één uur vroeger dan op het vasteland.
9. Wat is de beste periode om door Ecuador te reizen?
Voor Ecuador geldt eigenlijk dat er geen slechte periode is om te reizen, dit kan gewoon het hele jaar door. De temperaturen worden eerder bepaald door de hoogte dan door de tijd van het jaar. Is het regentijd aan de kust dan is het droog in het binnenland en andersom. En aangezien we alle gebieden doorkomen op onze reis zal je alles meemaken qua weer. En het mooiste van alles is dat Quito wel de stad van de eeuwige lente wordt genoemd.
10. Wat voor inentingen voor Ecuador heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

11. Wat voor kleding moet ik meenemen naar Ecuador?

Ecuador is een land met verschilllende klimaatzones. Voor in de jungle en aan de kust raden we aan luchtige kleding mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat het op sommige plaatsen 's-avonds flink kan afkoelen. Ook in de bergen kan het erg koud ziin.  Neem daarom ook een warme (fleece)trui mee, een shirt met lange mouwen, en een of meerdere lange broeken. Ook een warm jack, een sjaal en eventueel handschoenen zijn geen overbodige luxe als je in de bergen bent. Verder is een regenjack of poncho  aan te raden. Denk ook aan een paar goed ingelopen wandelschoenen en een paar sandalen of slippers. Het is handig om kleding mee te nemen die je in laagjes kunt dragen.