Veelgestelde vragen over Mongolië

  1. Heb ik een visum nodig voor Mongolie??
  2. Hoe wordt er gereisd in Mongolie?
  3. Ik ben vegetarier. Is dat te doen in Mongolie??
  4. Moet ik een slaapzak/lakenzak/slaapmatje meenemen?
  5. Wat is de beste reistijd voor Mongolie
  6. Wat voor inentingen heb ik nodig?
  7. Welke valuta kan ik het best meenemen?

1. Heb ik een visum nodig voor Mongolie??
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
2. Hoe wordt er gereisd in Mongolie?
We maken gebruik van prive vervoer, onderweg wordt er regelmatig gestopt voor foto's en lunch.
3. Ik ben vegetarier. Is dat te doen in Mongolie??
Het is te doen als vegetariër, maar het eten tijdens je reis zal geen culinair hoogtepunt worden.
4. Moet ik een slaapzak/lakenzak/slaapmatje meenemen?
Nee, een slaapzak en slaapmatje zijn niet nodig. Een lakenzak kan wel handig zijn.
5. Wat is de beste reistijd voor Mongolie
De beste tijd om te gaan is in de zomer, de winters in Mongolië duren lang en zijn erg koud.
6. Wat voor inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

7. Welke valuta kan ik het best meenemen?
In Ulaan Baatar kun je geld opnemen met je creditcard Visa en Mastercard maar niet met je pinpas. Je kunt cash euro's, US dollars en Russische roebels bij de wisselkantoren of bij de banken wisselen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.