Veelgestelde vragen over Egypte

 1. Heb ik een visum voor Egypte nodig?
 2. Heb ik inentingen voor Egypte nodig?
 3. Heeft mijn mobiele telefoon in Egypte bereik?
 4. Hoe is de accommodatie in Egypte?
 5. Is er wifi in Egypte aanwezig ?
 6. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan?
 7. Kan ik als vegetarier in Egypte goed terecht?
 8. Kan ik pinnen in Egypte?
 9. Moet ik een slaapzak/lakenzak meenemen?
 10. Hoe wordt er gereisd ?
 11. Wat is de beste tijd om naar Egypte te gaan?
 12. Wat zijn de kledingvoorschriften in Egypte?
 13. Welke electriciteitstekker heb ik nodig?

1. Heb ik een visum voor Egypte nodig?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb ik inentingen voor Egypte nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Heeft mijn mobiele telefoon in Egypte bereik?
Dat is afhankelijk van je provider. 
De meeste providers hebben gewoon bereik in Egypte. 
4. Hoe is de accommodatie in Egypte?
Tijdens de rondreis overnacht je in de steden in twee- en driesterren hotels op basis van tweepersoonskamers met eigen badkamer. Een enkele keer wordt gebruik gemaakt van een 3-persoonskamer. Je deel de kamer altijd met iemand van hetzelfde geslacht. 
Wil je liever een 1-persoonskamer, dan geldt hier een toeslag voor. 


5. Is er wifi in Egypte aanwezig ?
In de grotere plaatsen zoals Caïro, Luxor  is praktisch altijd in de lobby van het hotel wifi aanwezig. 
6. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan?
Tijdens de Ramadan kan men prima in Egypte rond reizen, ook al zal het soms wat moeilijker zijn om een restaurantje te vinden dat overdag open is. Eten tussen zonsopgang en zonsondergang op straat is niet raadzaam. Ook het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Egypte te reizen.
7. Kan ik als vegetarier in Egypte goed terecht?
Egyptenaren eten best veel vlees, maar je kunt genoeg gerechten zonder vlees bestellen.
In de hotels waar we overnachten kan je bijna overal wel een vegetarische maaltijd krijgen. (ook kan de reisbegeleider je hierbij helpen )
8. Kan ik pinnen in Egypte?
In de grote steden en de toeristische plaatsjes is er voldoende mogelijkheid tot pinnen met je pinpas.
Verder kun je er gemakkelijk cash euro's in Egyptische Ponden omwisselen.


9. Moet ik een slaapzak/lakenzak meenemen?
Nee, dit is voor deze reis niet nodig. 
10. Hoe wordt er gereisd ?

Wij maken gebruik van een eigen bus voor het meeste vervoer. Voor het traject van Cairo naar Luxor maken we gebruik van de nachttrein. De trein is voorzien van airconditioning en gereserveerde eerste klas zitplaatsen. Deze hebben veel beenruimte en de rugleuning kan ver naar achter worden versteld. De rit duurt circa negen uur.

 

 

11. Wat is de beste tijd om naar Egypte te gaan?
Van oktober tot juni is het qua temperatuur de meest ideale reistijd. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk oplopen.
Wel zullen we in de zomer rekening houden met het warme weer, door bijvoorbeeld excursies in de vroege ochtend te laten plaatsvinden.
12. Wat zijn de kledingvoorschriften in Egypte?
Egypte is een islamitisch land. Er wordvan zowel vrouwen als mannen verwacht dat je kleding draagt die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. 
Bij een bezoek aan een moskee is het voor de heren niet gebruikelijk om met een korte broek naar binnen te gaan, en moeten vrouwen hun haar bedekken.
Een tip voor de vrouwen is om standaard een dunne sjaal in je rugzak te doen zodat je overal op voorbereid bent.
13. Welke electriciteitstekker heb ik nodig?
Op de volgende website kun je meer informatie vinden over stekkers en voltage in alle landen van de wereld: 
https://www.wereldstopcontacten.nl