Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Veelgestelde vragen over NAMIBIE

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuidelijk Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel vía- Zuid-Afrika gaat.

 

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je gekozen reis past.

 

Reken dan met behulp van de indicatie van het zakgeldbedrag (zie reisdatum en prijzen), het eventuele visumbedrag en reserve geld uit, in welke valuta je de bedragen voor de reis gaat meenemen.

 

>> Ga je alléén naar het land Zuid-Afrika :

  • Haal geld uit de geldautomaat en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel wisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

  • De optionele excursies betaal je in randen.

  • Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

  • Haal zoveel mogelijk randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kan nl. ook in de overige landen mee betalen met Zuid Afrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in dollars en deze moet je van te voren meenemen.

  • Excursies betaal je in dollars of randen. Sommige excursies zijn te betalen met creditcard.

  • Als je de NL of de BE nationaliteit hebt. De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US-dollars. Voor Namibië en Botswana is geen visum nodig.

Zie je veel wild in Namibie?

Ja zeker. Behalve in natuurreservaten als Etosha N.P. zie je ook veel wild onderweg. Er lopen oryxen (spiesbokken) door de zandduinen van Sossusvlei, giraffen, zebra's, koedoes en veel andere dieren aan de kant van de weg.

Wat is de beste periode om het wild te zien?

Het hele jaar door zie je veel wild in de parken. Maar de periode mei t/m half november is de beste periode om de dieren te zien. Als het gaat regenen (na half november) verspreiden de dieren zich en zijn ze moeilijk te spotten.

Is het gevaarlijk om tussen het wild te kamperen?

De wilde dieren die je in overvloed zult zien, vormen in principe geen gevaar, mits je een aantal regels in acht neemt. Het eerste is dat je onmiddellijk doet wat de reisbegeleid(st)er zegt als deze een gevaar bespeurt. Daarover kun je alleen achteraf in discussie. Bij zwempartijen vraag je eerst of er geen krokodillen en nijlpaarden in het water zitten en of het water bilharzia-vrij is. Verder moet je altijd je schoenen uitkloppen, omdat er een kleine kans is dat er een slang of een schorpioen in gekropen is. Hyena's lusten ze ook! Zet je schoenen 's nachts in de tent, niet erbuiten, anders kunnen wilde dieren ermee aan de haal gaan. Soms zijn er bavianenkolonies die aardig aan mensen gewend zijn.

Heb je veel contact met de lokale bevolking?

Je komt  onderweg mensen tegen van de Herero en Ovambo stammen.  Veel van de avontuurlijke activiteiten die voor toeristen zijn worden geregeld door de blanke bevolking.

Wat voor adrenaline verslindende activiteiten kan ik op deze reis ondernemen?

Met name in Swakopmund is er van alles te beleven. Je kunt gaan o.a. sky diven, quad biken, sand boarden, diepzeevissen of een ballonvaart maken. Ook kun je tijdens een boottocht op zoek naar dolfijnen. Kijk op de website van de reis bij "excursies" voor meer informatie.

De excursies kunnen worden betaald in contante US Dollars of Zuidafrikaanse Rand. Soms ook met een creditcard.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

De beste reistijd voor Namibië is tussen mei en november. Het hele jaar door leent dit klimaat zich voor een bezoek, met de heetste maanden in onze winter. Houd er rekening mee dat de nachten erg koud kunnen zijn juni, juli en augustus. Het kan afkoelen tot rond het vriespunt, vooral aan de kust.

Moet ik een slaapmatje/slaapzak/klamboe meenemen?

Tenten en slaapmatjes zijn standaard aanwezig in de truck. Zelf moet je zorgen voor een lakenzak en/of slaapzak en eventueel een hoofdkussentje. Een klamboe is niet nodig. Ook noodzakelijk is een zaklamp en dan het meeste praktisch is een hoofdlamp.

Hoe zijn de voorzieningen in Namibië op de campings?

De voorzieningen op de campings in Namibië zijn overwegend goed. De campings zijn ruim opgezet en de sanitaire voorzieningen zijn goed. Sommige campings zijn zelfs voorzien van een zwembad, winkeltje of bar/restaurant.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands?

De lokale reisbegeleiders spreken Afrikaans en/of  Engels.

Welke vervoersmiddelen gebruiken we en welke tas neem ik dan mee?

We voeren deze reis uit met een overlandtruck:

1. Achterin de truck zijn bagagevakken (lockers). De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79 cm. De reistas/ rugzak moet aan deze maten voldoen. Een tas op wielen kan overigens prima zijn! Een koffer past dus niet.
2. De truck is voorzien van 'busstoelen'. Hoewel de stoelen níet verstelbaar zijn, zitten ze comfortabel.
3. In de truck zijn aanwezig: kampeerstoeltjes, een tafel, benodigd keuken- en kampeermateriaal.

Kan ik eventueel wat dagen aan mijn reis vast te plakken?

Afhankelijk van de vluchtbeschikbaarheid  is het inderdaad mogelijk je reis te verlengen. Voor de wijziging wordt  € 50 per boeking in rekening gebracht (en de eventuele meerkosten voor de vlucht). Als je een vluchtverlenging wilt, dien je dit al bij je boeking door te geven.We zoeken je wensen uit en komen er zsm op terug. Ben je niet akkoord met ons voorstel dan zit je niet aan de boeking vast.

Hoe zwaar is de reis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de  lange afstanden en hierdoor langere reisdagen.

Kan mijn electronische apparatuur opgeladen worden?

Ja, je hebt  wel een speciale stekker nodig; deze kun je makkelijk verkrijgen in Zuid Afrika (o.a. in de supermarkt). Op de campings is ook electriciteit bij de truck, zodat er vrijwel iedere dag opgeladen kan worden.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Onderweg tijdens het rijden is er meestal geen bereik; maar op de campings en in bewoonde gebieden is er meestal wel bereik. Vraag na bij je telefoonprovider of je toestel geschikt is voor de landen waar je naar toe gaat.

Is er internet of wifi beschikbaar ?

Soms is er Wifi op de camping maar zeker niet overal.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Namibië rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Zijn de excursies inbegrepen?

Nee, optionele excursies zijn niet inbegrepen. Kijk voor informatie op de website van de betreffende reis bij "excursies". Deze excursies kunnen ter plaatsse geboekt worden en betaald worden in US Dollars of creditcard.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

We raden aan zo weinig mogelijk mee te nemen. Tijdens de reis is het een aantal keer mogelijk om kleding te (laten) wassen.

Van de airline mag je 1 stuk baggage inchecken (van maximal 20 kilo) en 1 stuk handbagage meenemen van ongeveer 7 kilo. Doe je waardevolle spullen en medicijnen in je handbagage. Omdat het een kampeerreis betreft is het niet mogelijk om een koffer mee te nemen maar raden we aan om je spullen in een een rugzak of reistas (met wieltjes) mee te nemen.

Houd er rekening mee dat je bagage tijdens de reis in lockers achterin de truck moet. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. De reis/rugzak mag niet groter zijn, want er is geen andere plek in de truck om je bagage op te bergen.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden