Veelgestelde vragen over Laos

  1. Heb ik een visum voor Laos nodig?
  2. Is er Wifi in Laos ?
  3. Kan ik pinnen in Laos tijdens deze reis?
  4. Moet ik een klamboe voor Laos meenemen?
  5. Wat is de reistijd voor Laos?
  6. Wat kan ik het beste meenemen naar Laos?
  7. Welke Laos vaccinaties heb ik nodig voor deze reis?

1. Heb ik een visum voor Laos nodig?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
 
2. Is er Wifi in Laos ?
In de meeste hotels is Wifi gratis beschikbaar.
3. Kan ik pinnen in Laos tijdens deze reis?
De munteenheid van Laos is de Kip. In de grotere plaatsen heb je een ATM waar je kunt pinnen. Contante euro's kunnen wel worden ingewisseld bij de hotels of banken. Het is handig om wat euro’s en dollars aan contanten mee te nemen. 
4. Moet ik een klamboe voor Laos meenemen?
Je kunt overwegen een klamboe mee te nemen. Muggen zijn niet helemaal te ontlopen in Laos, maar een aantal maatregelen kan de overlast toch flink terugdringen. In sommige hotels worden op aanvraag muskietennetten verstrekt, of elektrische muggenverdrijvers op je kamer geplaatst. Effectief is ook de zogenaamde 'mosquito-coil', een groene spiraalvormige wierook die de muggen ongeveer acht uur op een afstand houdt. Als je erom vraagt wordt zo'n 'coil' onder je tafel in een restaurant gezet. Ook zijn deze coils alom in Laos te koop.
5. Wat is de reistijd voor Laos?
Laos kent twee seizoenen. Het regenseizoen van mei tot oktober en het droge seizoen van november tot april. De eerste helft van het droge seizoen is redelijk koel (november-januari) en is dan ook de beste tijd om in te reizen. De tweede helft (februari-april) wordt het heel warm met temperaturen van ruim boven de 30° C. Wel moet je er rekening mee houden dat het in de bergen altijd koeler is dan in het laagland. In het noorden van Laos kan het op grotere hoogte ’s nachts zelfs vriezen. Over het algemeen schommelt de temperatuur overdag rond de 25 à 30° C. Van november tot en maart kan het in Laos erg koud zijn.
6. Wat kan ik het beste meenemen naar Laos?

Laos is een tropisch land. Het is handig om dunne, katoenen kleding mee te nemen. Voor ’s avonds bieden een shirt met lange mouwen en een lange broek goede bescherming tegen muggen. In de bergen kan het zeker een stuk kouder zijn dus neem ook een dik vest/sweater mee.
In het regenseizoen is het handig om wat regenkleding bij je te hebben. Daarnaast is het aan te raden om een paar wandelschoenen ( of sneakers met een goed profiel ) mee te nemen en een paar slippers voor als je verschillende tempels gaat bekijken. Ter plaatse is bijna alles ook te krijgen dus zorg dat je niet teveel meeneemt!
Wat verder nog handig is om eventueel mee te nemen: lakenzak, zonnebril, zonnebrandmiddel, een kleine EHBO-kit, zaklantaarn en een reisgids.
Qua bagage is het goed om een grote zachte koffer/reistas/backpack mee te nemen en een kleine dagrugzak. Wij raden het af om een hardschalige koffer mee te nemen. Deze is lastig te verstouwen in het vervoer.

7. Welke Laos vaccinaties heb ik nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.