Veelgestelde vragen over Armenië

 1. Heb ik een visum nodig voor Armenië?
 2. Heb ik inentingen nodig voor Armenië?
 3. Kan ik met euro's betalen in Armenië?
 4. Hoe overnachten we in Armenië?
 5. Is er Wifi in Armenië?
 6. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Armenië?
 7. Hoe reizen we in Armenië?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Armenië?
 10. Wat is de beste reistijd voor Armenië?
 11. Kan ik pinnen in Armenië?
 12. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Armenië?
 13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
 14. Hoe is het eten in Armenië?

1. Heb ik een visum nodig voor Armenië?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationale paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
2. Heb ik inentingen nodig voor Armenië?
Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900-10 110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
3. Kan ik met euro's betalen in Armenië?

Contante euro's kun je omwisselen bij de banken of in de betere hotels. Ook zijn er verschillende pinmogelijkheden in de grotere steden als Yerevan.

Contante Euro’s kun je het makkelijkst wisselen bij wisselkantoortjes (vaak in supermarkten). Je kunt in alle plaatsen onderweg pinnen bij banken dus niet alleen in de grotere steden

4. Hoe overnachten we in Armenië?
Tijdens de rondreis overnacht je in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In Dilijan verblijf je op basis van logies en ontbijt in een guesthouse met gedeelde faciliteiten. 

Meer informatie en foto’s van de hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je onder het tabblad ‘Accommodaties’.
5. Is er Wifi in Armenië?
In Yerevan hebben alle hotels Wifi in de lobby en heel soms ook in de kamers. Restaurants in Yerevan hebben vaak ook Wifi. Buiten Yerevan is er op sommige plaatsen Wifi.

Meer informatie over de Wifi beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.
6. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Armenië?
Informeer bij je provider of er bereik is in Armenië. Je kan ook een lokale simkaart met beltegoed kopen.
7. Hoe reizen we in Armenië?
Afhankelijk van de groepsgrootte, leg je deze reis af met een privé (mini)bus.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Armenië vind je onder het tabblad ‘Praktisch’.
8. Heb ik een wereldstekker nodig?
We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kan zien wat je nodig hebt voor Armenië: http://www.wereldstopcontacten.nl.
9. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Armenië?
Tijdens de wintertijd is het in Armenië 3 uur later dan in Nederland en België. In de zomertijd is het tijdsverschil met Armenië 2 uur.
10. Wat is de beste reistijd voor Armenië?
De meest geschikte reistijd voor Argentinië loopt van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland en België, maar in de zomer kan het er flink warm worden.
11. Kan ik pinnen in Armenië?
In de grotere steden van Armenië, zoals Yerevan, Vanadzor en Sevan, kun je lokale valuta opnemen bij geldautomaten met een bankpas met Cirrus- of Maestro-logo. Bij de HSBC Bank in het centrum van Yerevan kun je binnen pinnen, mocht je dit veiliger vinden.

Houd er rekening mee dat de pinautomaten niet altijd werken. Neem daarom ook contante euro’s of US dollars mee.

Indien je geld wilt pinnen in Armenië, dien je het betaalprofiel van je bankpas (tijdelijk) in te stellen op ‘Wereld’. Belgische banken rekenen Armenië bij Europa. Belgische reiziger kunnen hun bankpas in Armenië dus standaard onbeperkt gebruiken.
12. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Armenië?
De nationale munt in Armenië is de dram (AMD). Je kunt bij banken en betere hotels contante euro's en US dollars omwisselen naar Armeense dram.
13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de beperkte bagageruimte in de bus.
14. Hoe is het eten in Armenië?
Eten en drinken is heel belangrijk voor Armeniërs. De Armeense keuken is rijk aan verse producten en biedt ook vegetariërs een grote variatie. Er wordt vooral veel lams- en rundvlees gegeten en overal kun je khorovats (gebarbecues vlees of vis) bestellen, maar auberginegerechten, noten, kaas, fruit en vers brood zijn ook altijd verkrijgbaar. In de Armeense keuken vind je ook veel Libanese en Turkse invloeden terug.

Meer informatie over eten en drinken in Armenië vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.