Veelgestelde vragen over Armenië

  1. Heb ik een visum nodig voor Armenie?
  2. Heb ik vaccinaties nodig voor deze reis?
  3. Heeft mijn GSM bereik?
  4. Hoe is het eten in Armenie?
  5. Hoe wordt er gereisd?
  6. Is er Wifi?
  7. Wat is de beste periode?
  8. Wat voor geld of betaalmiddelen zijn het handigst mee te nemen?

1. Heb ik een visum nodig voor Armenie?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb ik vaccinaties nodig voor deze reis?
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
3. Heeft mijn GSM bereik?
Informeer bij je provider of er bereik is in Armenie. Je kan ook een lokale simcard met beltegoed kopen. In alle hotels is gratis Wifi.
4. Hoe is het eten in Armenie?
Eten en drinken is heel belangrijk voor Armeniers. Shasliks zijn favoriet maar ook vegetariers kunnen er goed terecht. Auberginegerechten,vis , noten, kaas, fruit vers brood zijn altijd verkrijgbaar.
5. Hoe wordt er gereisd?
De reis is met een privebus, afhankelijk van de groepsgrootte van mini- tot touringbus.
6. Is er Wifi?
In Yerevan hebben alle hotels wifi in de lobby,heel soms ook in de kamers. Restaurants in Yerevan hebben vaak ook wifi.Buiten Yerevan is er op sommigen plaatsen wifi.
7. Wat is de beste periode?
Van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland maar in de zomer kan het er flink warm worden.
8. Wat voor geld of betaalmiddelen zijn het handigst mee te nemen?
Contante euro's kun je omwisselen bij de banken of in de betere hotels. Ook zijn er verschillende pinmogelijkheden in de grotere steden zo als Yerevan.