Veelgestelde vragen over Mexico

 1. Heb ik bepaalde inentingen nodig voor deze reis?
 2. Heb ik een visum nodig voor deze reis?
 3. Hoe zit het met fooien?
 4. Hoeveel uur tijdsverschil ie er?
 5. In wat voor een hotels overnachten we tijdens deze reis?
 6. Is er gelegenheid om te duiken tijdens deze reis?
 7. Kan ik mijn reis met een aantal dagen verlengen?
 8. Kun je in Mexico pinnen?
 9. Moet je een goede conditie hebben voor een reis naar Mexico?
 10. Wat is de beste reistijd voor Mexico?
 11. Heb ik een wereldstekker nodig voor Mexico?

1. Heb ik bepaalde inentingen nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

2. Heb ik een visum nodig voor deze reis?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
3. Hoe zit het met fooien?
In hotels en restaurants is het normaal om 10 tot 15 procent fooi te geven. In de prijs van een taxirit zit al een fooi inbegrepen. Gidsen in de archeologische zones leven ten dele van de fooien.
4. Hoeveel uur tijdsverschil ie er?
In Amsterdam is het 6 uur later dan in Cancun, Mexico.
5. In wat voor een hotels overnachten we tijdens deze reis?
Tijdens de rondreis overnachten we in hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Reizigers die geboekt hebben op indeling, delen de kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor je alleen willen dan kun je een eenpersoonskamer boeken. Hiervoor is een eenpersoonskamertoeslag verschuldigd.
 
De hotels hebben soms een tuin of een patio, soms een eigen restaurant en een aantal hebben een zwembad. De meeste hotels hebben een ventilator of airconditioning.
6. Is er gelegenheid om te duiken tijdens deze reis?
In Playa del Carmen heb je genoeg mogelijkheden om te duiken, zowel in de buurt van Tulum, Playa del Carmen, maar ook rondom het eiland Cozumel, gelegen tegenover de kust van Playa del Carmen kun je hele mooie duiken maken. Als je juist de west / noordkant van Mexico bezoekt heb je in Puerto Vallarta mogelijkheden om te duiken.
7. Kan ik mijn reis met een aantal dagen verlengen?
Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij zoeken graag uit wat de mogelijkheden zijn, dit doen we als je het boekingsformulier invult. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij duidelijk aan wat je wensen zijn en op welke dag je wil vliegen. 
Wij gaan dan kijken naar wat de mogelijkheden zijn en zullen je zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel zit je dus niet vast aan de boeking.
8. Kun je in Mexico pinnen?
In Mexico zijn volop mogelijkheden om te pinnen met een bankpas. Zorg er wel voor dat je bankpas op 'wereld' staat. Het is verstandig bij daglicht en gedurende de openingstijden van de bank te pinnen. Zorg dat je tijdens je rondreis door Mexico ook een bedrag aan contante Amerikaanse dollars of euro’s bij je hebt voor het geval een pinautomaat niet functioneert. Met een creditcard kun je ook bij sommige banken geld opnemen en je kunt ermee betalen in vrijwel alle duurdere hotels, restaurants en winkels.
9. Moet je een goede conditie hebben voor een reis naar Mexico?
De reizen zijn voor ieder redelijk gezond persoon te maken. Sommige reisdagen zijn lang. Het wegennet in dit gebied is voor het grootste deel prima, evenals de vervoermiddelen en de meeste hotels, zodat ook de lange ritten niet al te vermoeiend zijn, maar houd er rekening mee dat de reis door ontwikkelingslanden gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door weer of slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook even belangrijk als lichamelijke fitheid.
10. Wat is de beste reistijd voor Mexico?
Mexico heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar, variërend tussen de twintig in het hoogland tot zo'n dertig graden aan de kusten. Er zijn maar twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. In het regenseizoen staat alles prachtig in bloei en is het veel groener. De ochtenden zijn meestal mooi zonnig, waarna het 's middags tot een bui kan komen die alles lekker afkoelt. Je kunt het gebied het hele jaar bezoeken.
11. Heb ik een wereldstekker nodig voor Mexico?

Voor de reis naar Mexico heb je een wereldstekker nodig. Graag verwijzen we je door naar de website van: www.wereldstopcontacten.nl.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.