Veelgestelde vragen over Thailand

 1. Heb ik een visum voor Thailand nodig?
 2. Hoe gaat het reizen met de nachttrein in Thailand?
 3. Is er wifi in Thailand ?
 4. Kan ik snorkelen of duiken in Thailand tijdens de reis?
 5. Mag je in de boeddhistische tempels foto's maken?
 6. Moet ik voor vertrek naar Thailand geld wisselen?
 7. Waar moet je aan denken als je met de 2-daagse/3-daagse (optionele) trektocht meegaat?
 8. Wat is de beste reistijd voor Thailand?
 9. Wat is het kledingadvies voor Thailand?
 10. Wat voor inentingen voor Thailand heb ik nodig?
 11. Wat voor soort reistas is handig om mee te nemen?

1. Heb ik een visum voor Thailand nodig?
Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
 
2. Hoe gaat het reizen met de nachttrein in Thailand?
Voor in de nachttreinen is het handig om een beker mee te nemen. Dat maakt het tandenpoetsen gemakkelijker. Ook zal je rekening moeten houden dat het erg koud kan worden in de nachttrein door de airconditioning. De bagage kan je bij je houden. Afhankelijk van de soort nachttrein kan je het onder je bed verstouwen en ook boven je hoofd in een kleine berging. Schoon beddengoed is aanwezig. Je kan de couchettes afsluiten met je eigen gordijntje.
3. Is er wifi in Thailand ?
Onder het tabblad 'accommodaties' kan je per hotel (hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen) zien of er wifi beschikbaar is.
4. Kan ik snorkelen of duiken in Thailand tijdens de reis?
Veel van de Thailand reizen (behalve de 2-weekse-Noord Thailand reis) worden afgesloten op het eilandje Koh Samet, Koh Phangan of Koh Samui. Hier kun je snorkelen en duiken, het materiaal voor het snorkelen is ter plaatse te huren. 
5. Mag je in de boeddhistische tempels foto's maken?
Je mag in de tempels wel foto's maken, wanneer dat niet mag zal dat aangegeven zijn. Maar foto's van een toerist voor een Boeddha beeld worden niet op prijs gesteld.
6. Moet ik voor vertrek naar Thailand geld wisselen?
Er zijn veel geldautomaten in Thailand, waardoor je het beste gewoon geld kunt pinnen. In de steden kun je vaak betalen met een creditcard. Het is handig om als reserve een bedrag aan contante Euro's bij je te hebben. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.
Het is dus niet nodig om van te voren in Nederland al geld om te wisselen.
7. Waar moet je aan denken als je met de 2-daagse/3-daagse (optionele) trektocht meegaat?

De tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboe vlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. Uiteraard is de tocht zwaarder als het net geregend heeft en de paadjes nat en glibberig zijn. Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in het hotel. Het is handig om een lakenzak ( kan je ook in Bangkok kopen ) en een handdoek mee te nemen tijdens de trektocht. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt.

De 2-daagse trektocht kan gedaan worden tijdens de 2-weekse Thailand reis en de 3-weekse Thailand reis.

De 3-daagse trektocht wordt gedaan tijdens de 2-weekse-Noord Thailand reis en is inclusief het reisprogramma.

8. Wat is de beste reistijd voor Thailand?
De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en februari, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.
Vanaf juli t/m september is het regenseizoen. Je kunt dan een regenbui verwachten aan het einde van de dag. In deze periode kun je dan ook prima door Thailand reizen. 
9. Wat is het kledingadvies voor Thailand?

Thailand is een tropisch land, dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Met name kleding kun je altijd nog goedkoop ter plekke aanschaffen. Bij een bezoek aan tempels dien je de benen en schouders te bedekken (zowel mannen als vrouwen). Bedenk ook dat je deze tempels blootsvoets dient binnen te treden. Instappers zijn dan een uitkomst.

Wanneer je reist in de nachttrein, houdt er dan wel rekening mee dat het erg koud kan worden door de airconditioning. Deze gaat 's nachts niet uit en kan je zelf niet regelen.

10. Wat voor inentingen voor Thailand heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902 88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

11. Wat voor soort reistas is handig om mee te nemen?
Het is raadzaam om een zachte reistas mee te nemen tijdens je reis naar Thailand. Dit kan een backpack zijn of een reistas op wieltjes bijvoorbeeld. Het is niet handig om een harde koffer mee te nemen, die zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer. Zeker als er gereisd wordt met de nachttrein.