Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Veelgestelde vragen over KENIA

Heb ik een visum voor Kenia nodig ?

Voor reizen naar Kenia is per 1 september 2015 een e-visum benodigd. Het is niet meer mogelijk om het visum voor Kenia aan te vragen bij de ambassade in Nederland / België. U dient het e-visum voor vertrek geregeld te hebben. Wij verwijzen je graag naar de volgende officiële website voor het e-visum: www.ecitizen.go.keVolg de instructies op deze website. Vergeet niet om het e-visum uitgeprint mee te nemen op reis. Deze dien je bij aankomst in Kenia aan de immigratie te tonen. 

Voor Tanzania, zie Tanzania informatie.

Hoe ziet de truck er uit ?

De truck is erg geschikt voor deze omgeving. Bovenin de truck zijn er stoelen die vergelijkbaar zijn met stoelen in de bus; ze zijn echter niet verstelbaar. Onder in de truck is er plaats voor de bagage, tenten, keukengerij, stoelen met een rugleuning en tafels. Achter in de truck zijn er simpele schuimrubberen matrasjes aanwezig. Voor mensen met rugproblemen adviseren we om toch nog inflatable matrasjes mee te nemen, voor iets meer steun in de rug. De truck heeft plastic oprolramen.

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Kenia?

Aangezien de temperatuursverschillen per dag nogal verschillen, zijn laagjes kleding het handigste.

Houd er rekening mee dat er tijdens het rijden veel rijwind zal zijn en dat het daardoor best koud is. Je hebt dan echt een fleecetrui, windjack en lange broek nodig. Ook wordt er een paar keer overnacht op hoogte waardoor het ook erg afkoelt. Warme kleding dus zeker meenemen. Natuurlijk is het soms ook erg warm.

Heb ik een muskietennet nodig?

Tijdens onze kampeerreizen overnacht je in tenten. Een muskietennet is dan niet nodig, omdat de tent als muskietennet kan dienen, mits je de tent goed gesloten houdt. In Zanzibar hangt er in principe een muskietennet in de kamer, mocht er ergens een gat in zitten, vraag dan aan de receptie van het hotel of ze een nieuwe hebben. 

Welk schoeisel voor Kenia moet ik meenemen ?

Handig is het om een paar goedzittende sandalen en een paar dichte schoenen (die tegen vocht kunnen) mee te nemen.

Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen ?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerdoos (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de kampeerovernachtingen : een (hoofd)lamp, een slaapzak. Voor informatie over een wereldstekker kijk op wereldstopcontacten.nl

Zijn deze reizen ook geschikt voor kinderen?

Ja, het is mogelijk om deze reis ook met grotere kinderen te ondernemen (vanaf 12 jaar). We raden je aan om eerst contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij kunnen je het beste adviseren over het reizen met kinderen.

Moet ik een slaapzak en een slaapmatje naar Kenia meenemen?

Het is raadzaam om een slaapzak mee te nemen. De nachten kunnen koud zijn. Een matje van ongeveer 4 cm dik stevig schuimrubber is voor iedereen aanwezig in de truck. Als je wat meer comfort wilt, kun je bv. een 'zelf opblaasbaar' matje meenemen. Een hoofdkussen is niet aanwezig. Sommige mensen kopen onderweg een leuke Masai deken voor de koudere nachten op de rand van de Ngorongoro krater. Maar een warme slaapzak is zeker nodig.

Hoe zien de tenten er uit?

De tenten zijn over het algemeen groene canvas koepeltenten. Ongeveer 1.60 meter hoog en soms ook nog hoger. Officieel zijn het 3 persoons tenten, waar je dan met maximaal 2 personen in ligt. In de zijkanten zitten ramen en een deur van muskietengaas.

Is het gevaarlijk om te kamperen in Kenia tussen wild?

Dieren zoeken mensen in principe niet op en een tentdoek is voor een wild dier hetzelfde als een muur. Wel is het belangrijk om de adviezen van de reisbegeleider op te volgen.

Vele campsites zijn omheind.

 

Kan ik mijn mobiele telefoon gebruiken in Kenia?

Het bereik met de mobiele telefoon is redelijk in Kenia. In de nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen heb je in het algemeen geen of slecht bereik. In de grotere steden is het bereik meestal wel goed. Vraag je eigen provider hoe de bereikbaarheid voor jou is.
In de grotere plaatsen kan je vaak internationaal bellen en internetten. De verbinding en snelheid wil nog wel eens te wensen overlaten.

Voor verdere informatie kan je even informeren bij je eigen provider.

Heb ik een muskietennet in Kenia nodig?

Tijdens de nachten dat er gekampeerd wordt, overnacht je in tenten. Een muskietennet is dan niet nodig, omdat de tent als muskietennet fungeert, mits je de tent goed gesloten houdt.
In de hotels zijn muskietennetten aanwezig als het nodig is. Voor het geval er ergens een gat in zit, kun je wellicht plakband of iets dergelijks meenemen om het af te dichten. Uiteraard kan er bij de receptie navraag gedaan worden of er in dat geval misschien nog een ander muskietennet op voorraad is.

Is drinkwater in Kenia overal verkrijgbaar?

Overal kan je veilig drinkwater in flessen kopen. Het is dus niet nodig om speciale zuiveringsmiddelen mee te nemen. Koop bij voorkeur grote flessen water, om de afvalberg zo klein mogelijk te houden.

Kan ik (mobiel) bellen en internetten in Kenia?

Je mobiele telefoon heeft een redelijk goed bereik, behalve soms in nationale parken en in de kleinere afgelegen plaatsen. In grotere steden is het bereik meestal goed (voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij je eigen provider of op hun website kijken).
Wifi is soms aanwezig in de buurt van de recepties.

Welke valuta voor Kenia kan ik het beste meenemen?

De kosten voor de uitgavenpot wordt over het algemeen in Dollars ingenomen of in de Keniaanse shillingen (à 14-16 dollar per persoon per dag). De RB prefereert de Keniaanse shillingen (die je ter plaatse bij aankomst kan pinnen in Nairobi)

De entrees van de parken die optioneel zijn (zoals Nakuru N.P. en Naivasha-parken) worden in Dollars afgerekend. Het kan wel in Euro's maar dan is het duurder.

Pinnen is mogelijk in de grotere steden van Kenia en Tanzania.

Dollars kan je goedkoop pinnen achter de douane bij Schiphol (ABN-AMRO), maar dat is maar ongeveer 200$ per betaalpas.

Voor een twee weekse reis heb je ongeveer 300-450 cash dollar nodig ( indien je de groepspot in USD betaalt)  en voor een drie weekse reis heb je ongeveer 400-500 cash dollar nodig.

Voor de hoogte zakgeldbedrag is er rekening gehouden met de uitgaven voor de uitgavenpot, de optionele excursies en andere uitgaven als bijvoorbeeld drankjes en entreegelden.

Welke inentingen voor Kenia heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe worden de maaltijden geregeld tijdens een kampeerreis?

De reisbegeleiding regelt de boodschappen en maaltijden.  Jullie krijgen 3 maaltijden per dag.

Bij een groep tot 12 personen kost dit ongeveer 16$ per dag en bij een vollere groep kosten die drie maaltijden ongeveer 14$ per dag. 

Dat het handig én vaak leuk is om de reisbegeleider te assisteren bij het bereiden van de maaltijden, spreekt voor zich. Dit verwachten we ook van de reizigers die deelnemen aan de kampeer reizen. Vele handen maken licht werk.

De reisbegeleider houdt de administratie bij van de inkopen. Er wordt aan een reiziger van de groep gevraagd om de administratie te controleren en vervolgens wordt dat dan ook weer gecontroleerd.

Met de hoogte van het zakgeld is rekening gehouden met de uitgaven voor o.a. het eten en drinken.

Hoe zijn de campings in Kenia?

Je slaapt op diverse campings in koepeltentjes die door Shoestring worden geleverd (in het hoogseizoen kunnen het eventueel ook andere tentjes zijn). Je zet de tentjes zelf op en breekt ze ook zelf weer af. De campings hebben douches en toiletten. In incidentele gevallen kan er geen water zijn, maar dat zijn echt incidenten.

Zjin er in Kenia oplaadpunten voor apparatuur en batterijen?

In elk geval bij de recepties van de hotels of kampeerplaatsen zijn er contactdozen waar je je apparatuur kunt opladen. Het is wel handig om een stekkerdoos mee te nemen, aangezien er soms vele apparaten op 1 stopcontact moeten. Op enkele plaatsen moet er voor het opladen van apparatuur een kleine vergoeding worden betaald.

 

Kan ik alleen in een tentje?

Als je alleen hebt geboekt, word je ingedeeld bij een andere reisgenoot. Wil je er zeker van zijn dat je in een eigen tent slaapt, neem dan je eigen tent mee.

Wat is de beste tijd in Kenia om wild te zien?

In het algemeen is de beste tijd om wild te zien in Kenia van half december tot half maart en van juni tot eind oktober. In deze tijd is water schaars en zijn de dieren aangewezen op een klein aantal waterbronnen en rivieren, waardoor de concentraties dieren rondom deze plekken het hoogst is. Tijdens de grote regens (half maart tot eind mei) en kleine regens (eind oktober tot begin december) is het wild meer verspreid. De maanden juli t/m september zijn erg druk met toeristen van over de hele wereld, dus juni, januari en februari combineren misschien wel de beste van twee werelden: veel wild en niet al teveel toeristen. 

Op deze reis kom je hoe dan ook  het hele jaar door een enorme variëteit aan wilde dieren tegen. Olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer kom je zeker tegen. Je zult ook roofdieren tegenkomen zoals leeuwen of gevlekte hyena’s. Sommige dieren zijn aanzienlijk zeldzamer, zoals neushoorns, luipaarden, cheeta’s, wilde honden of bepaalde nachtdieren en daarvoor zul je geluk moeten hebben. Vogelliefhebbers worden rijk bedeeld, want de verscheidenheid aan soorten in Kenia is enorm.

Is er wifi aanwezig in Kenia ?

Soms is er wifi of een computer aanwezig bij de receptie.

Wat moet je invullen voor het verkrijgen een e-visum bij Select point of Entry?

Wat je moet invullen is het volgende :

Select Point of Entry by Air - Jomo Kenyatta Airport, Nairobi.

Select point of Entry by Road - Malaba

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden