Veelgestelde vragen over Colombia

 1. Heb ik een visum nodig voor Colombia?
 2. Is er wifi aanwezig?
 3. Kan er vegetarisch worden gegeten?
 4. Kan ik mobiel telefoneren in Colombia?
 5. Kan ik veilig reizen in Colombia?
 6. Moet ik een klamboe meenemen?
 7. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Colombia?
 8. Wat is de beste reistijd voor Colombia?
 9. Wat is het tijdsverschil met Nederland/Belgie?
 10. Wat kan ik het beste meenemen aan valuta naar Colombia?
 11. Welke inentingen heb ik nodig?

1. Heb ik een visum nodig voor Colombia?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

 Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

 

2. Is er wifi aanwezig?
Wifi is meestal vrij goed beschikbaar. De meeste hotels hebben wifi en ook veel restaurants. Er is géén wifi in de meer afgelegen hotels.
3. Kan er vegetarisch worden gegeten?
In Colombia  wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend in de toeristische plekken.  Echter in de grote steden zijn er vaak wel goede mogelijkheden om vegetarisch te eten. Ook lekkere vis- en schaaldierenschotels en versgevangen vis staan op de menukaart van vele eetgelegenheden, vooral in het kustgebied bij Cartajena en Santa Marta.
4. Kan ik mobiel telefoneren in Colombia?
We raden je aan om contact op te nemen met de provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden.
5. Kan ik veilig reizen in Colombia?
Colombia heeft jarenlang te kampen gehad met (drugs-)criminaIiteit. De laatste jaren is er echter veel ten goede veranderd, en het toerisme is dan ook snel in opkomst geraakt. Tegenwoordig kun je in de meeste delen van Colombia veilig reizen.  De Colombianen verwelkomen reizigers met open armen! 
Houd in de grote steden rekening wel houden met zakkenrollers; buiten de grote metropolen is het over algemeen veilig en rustig. Laat je waardevolle spullen zo mogelijk achter in de kluisjes van het hotel.
6. Moet ik een klamboe meenemen?
Nee, het is niet nodig om een klamboe mee te nemen.
7. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Colombia?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

 

8. Wat is de beste reistijd voor Colombia?
Colombia heeft 2 seizoenen. Het regenseizoen is van half maart t/m mei en van september t/m half december. Het droge seizoen is van december t/m half maart en van juni t/m augustus, behalve in de noordelijke vlaktes waar een lang regenseizoen is van mei t/m oktober. De beste reistijd is van december t/m maart en van juli t/m augustus. 
9. Wat is het tijdsverschil met Nederland/Belgie?
In Colombia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.
10. Wat kan ik het beste meenemen aan valuta naar Colombia?
Je kunt het beste lokale valuta opnemen bij geldautomaten met je bankpas met het Maestro/Cirrus-logo.
Ook raden we aan een Creditcard meenemen.
Kijk voor de laatste mogelijkheden op http://www.mastercard.com/nl of http://www.mastercard.com/be
Een deel cash Dollars,  ( bijvoorbeeld US$150) of Euro's is handig om mee te nemen in geval je snel geld wilt wisselen en er geen pinautomaat voor handen is.  

De veiligste manier om je geld en papieren mee te nemen is in een katoenen moneybelt die je onder je kleding draagt.
11. Welke inentingen heb ik nodig?
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.