Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Veelgestelde vragen over BOTSWANA

Hoe zijn de voorzieningen op de campings?

De voorzieningen op de campings zijn overwegend goed. De campings zijn ruim opgezet en de sanitaire voorzieningen zijn oké. Het kan voorkomen dat er soms geen warm water voor de douches beschikbaar is. Sommige campings zijn zelfs voorzien van een zwembad, winkeltje of bar/restaurant.

Hoe zwaar is de reis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Hou wel rekening met lange reisdagen.

Welke valuta neem ik mee ?

Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

-          Zoveel mogelijk Randen uit de geldautomaat halen in Kaapstad. Hier kan je ook in de overige landen mee betalen, behalve in Zimbabwe. Hier betaal je in dollars en deze moet je vantevoren meenemen.

-          Excursies betaal je in Dollars of Randen. Sommige excursies zijn te betalen met creditcard.

Betaal excursies zoveel mogelijk in US dollars of creditcard.

-          De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in USdollars.

Kan ik de reis verlengen?

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vluchten is het inderdaad mogelijk je reis te verlengen. Voor de wijzing wordt € 50 per boeking in rekening gebracht (plus de eventuele meerkosten voor de vlucht). Als je een vluchtverlenging wilt, dien je dit al bij je boeking door te geven. We gaan de  mogelijkheden en evt. meerkosten voor je uitzoeken en komen er snel per mail op terug. Ben je niet akkoord met ons voorstel dan zit je niet aan de boeking vast.

Moet ik een klamboe meenemen?

Nee, een klamboe is niet nodig. Als je de tent gesloten houdt kunnen er geen muggen in komen.

Moet ik op de kampeerreizen een matje meenemen?

Tenten en slaapmatjes zijn standaard aanwezig in de truck. Zelf moet je zorgen voor een  slaapzak en eventueel een hoofdkussentje. Neem ook een zaklamp mee (een hoofdlamp is het meest praktisch).

Spreekt de reisbegeleider Nederlands?

De lokale reisbegeleider spreekt Engels en/of Afrikaans.

Van welk vervoer maken we gebruik en welke tas neem ik dan mee?

We voeren deze reis uit met een overlandtruck:

1. Achterin de truck zijn bagagevakken (lockers). De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79 cm. De reistas/ rugzak moet aan deze maten voldoen. Een tas op wielen kan overigens prima zijn! Een koffer past dus niet.
2. De truck is voorzien van 'busstoelen'. Hoewel de stoelen níet verstelbaar zijn, zitten ze comfortabel.
3. In de truck zijn aanwezig: kampeerstoeltjes, een tafel, benodigd keuken- en kampeermateriaal.

Wat is de beste periode om het wild te zien?

Het hele jaar door zie je veel wild in de parken. Maar in de periode juni t/m oktober is de vegetatie in de parken schaars  dus is het wild wat makkelijker te zien. Bovendien verzamelt het wild in de droge periode zich rondom de drinkplaatsen. Als het gaat regenen (na half november) verspreiden de dieren zich waardoor ze lastig te zien zijn.

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd is tussen mei en november. Houd er rekening mee dat de nachten in juni, juli en augustus flink kunnen afkoelen. Warme kleding en warme slaapzak is dan zeer gewenst.

Zijn de excursies inbegrepen?

Nee, optionele excursies zijn niet inbegrepen. Kijk voor informatie op de website van de betreffende reis bij "excursies". Deze excursies kunnen ter plaatsse geboekt worden en betaald worden in US Dollars of creditcard.

Kan mijn elektronische apparatuur opgeladen worden?

Ja, je hebt wel een speciale stekker nodig; deze kun je makkelijk verkrijgen in Zuid Afrika (bv. in de supermarkt). Op de campings is ook elektriciteit bij de truck, zodat er vrijwel iedere dag opgeladen kan worden.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Onderweg zul je meestal geen bereik hebben maar op de campings of in stedelijke gebieden lukt het wel. Vraag na bij je telefoonprovider of je toestel geschikt is voor de landen waar je naar toe gaat.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Botswana rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

We raden aan zo weinig mogelijk mee te nemen. Tijdens de reis is het een aantal keer mogelijk om kleding te (laten) wassen.

Van de airline mag je 1 stuk baggage inchecken (van maximal 20 kilo) en 1 stuk handbagage meenemen van ongeveer 7 kilo. Doe je waardevolle spullen en medicijnen in je handbagage. Omdat het een kampeerreis betreft is het niet mogelijk om een koffer mee te nemen maar raden we aan om je spullen in een een rugzak of reistas (met wieltjes) mee te nemen.

Houd er rekening mee dat je bagage tijdens de reis in lockers achterin de truck moet. De afmetingen van deze lockers zijn 35x35x79cm. De reis/rugzak mag niet groter zijn, want er is geen andere plek in de truck om je bagage op te bergen.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden