Veelgestelde vragen over Georgië

  1. Heb ik een visum nodig voor Georgie?
  2. Heb je vaccinaties nodig voor mijn Georgiƫ rondreis?
  3. Hoe kan ik het best aan lokale valuta komen?
  4. Hoe wordt er overnacht tijdens deze reis.
  5. Is er Wifi in Georgie?
  6. Maken we gebruik van openbaar vervoer?
  7. Wat is de beste reistijd?
  8. Zijn er kledingvoorschriften?

1. Heb ik een visum nodig voor Georgie?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb je vaccinaties nodig voor mijn Georgiƫ rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Hoe kan ik het best aan lokale valuta komen?
Je kan heel makkelijk pinnen in Georgie. Zeker in de hoofdstad Tiblisi. Cash euro's kunnen gewisseld worden bij de banken. Het is niet nodig om dollars aan te schaffen.
4. Hoe wordt er overnacht tijdens deze reis.
Je overnacht afwisselend in eenvoudige middenklasse hotels en guesthouses. Buiten Tbilisi zijn er weinig hotels vandaar dat we in Telavi in een familieguesthouse slapen.Dat is kleinschalige homestay's waar de vrouw des huizes de heerlijkste maaltijden op tafel zet.
5. Is er Wifi in Georgie?
De meeste hotels en guesthouses hebben Wifi. Op de ene plek werkt het beter dan op de andere. ook veel retaurants en bars leveren "free wifi"
6. Maken we gebruik van openbaar vervoer?
Wij leggen de gehele route in Georgie af met een privebus.
7. Wat is de beste reistijd?
April tot oktober is de beste tijd voor Georgie. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen maar is het in de bergen ( Kazbegi) in de avonden fris.
8. Zijn er kledingvoorschriften?
Er geen kledingvoorschriften. Dames moeten wel een hoofdoekje om in de kerken en kloosters.Zowel mannen als vrouwen geen korte broek aan in kerken en kloosters en in sommigen kerken mogen vrouwen geen broek aan hebben, er zijn dan omslagdoeken te leen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.