Reiszoeker

Groepsreis Noorwegen

De schoonheden onder de fjorden

Boek v.a. € 2.799,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 10 DAGEN

Groepsreis Noorwegen

Lillehammer - Maihaugen openlucht museum

Maihaugen in Lillehammer is het grootste openluchtmuseum buiten Oslo in Noorwegen. Meer dan 200 gebouwen uit verschillende tijdperken worden hier tentoongesteld. Ook is er een ruime keus aan restaurants en leuk activiteiten om meer te leren over de cultuur.

Geiranger fjord - Cruise door de Geiranger fjord (opgeven bij boeking!)

Geiranger fjord staat bekend om het juweel onder de fjorden van Noorwegen. Met zijn karakteristieke S-vorm, hoge watervallen, verlaten boerderijen en de prachtige omgeving behoort dit fjord niet voor niets tot de UNESCO-werelderfgoedlijst. Stap daarom aan boord en vaar mee door dit betoverende fjord.

Duur: 1 uur.

Geiranger fjord - Flåmsbana treinrit (opgeven bij boeking!)

Welkom aan boord op de Flåm trein! Je stapt op bij het station van Flåm. Het beroemde treintraject tussen Flåm en Myrdal kent steile stukken, 20 tunnels, kleurrijke natuur en een adembenemende watervallen. Afhankelijk van het treinschema reis je na Myrdal door naar Voss of terug naar'Flåm. Beide trajecten duren ongeveer 50-55 min.

Geiranger fjord - Met de trolkar naar de Briksdal gletsjer (opgeven bij boeking!)

Met een zogenoemde ‘trol kar’ word je vanaf de opstap plaats naar de souvenirshop, omhoog gebracht naar de gletsjer van Briksal. Het is ongeveer 3km vanaf het startpunt tot aan de gletsjer. 

Bergen - Bezoek aan magische ijsbar

De Magic Ice bar is een waar winter wonderland en het gehele jaar geopend! Duizenden tonnen ijs vormen samen een bar waarbij ijssnijders meerdere keren per jaar de bar restylen. Magic Ice is de toegangspoort voor een avontuur ver van je dagelijkse leven. Bij binnenkomst krijg je een warme poncho en handschoenen en word je ‘warm’ onthaalt met een welkomstdrankje geserveerd in een glas gemaakt van ijs. 

Inbegrepen: entreegeld, warme poncho met handschoenen, welkomstdrankje

Bergen - Mostraumen fjord cruise

Ga mee met de cruise van Bergen naar Mostraumen in een spectaculaire fjord omgeving. De cruise neemt je door de 27 km lange Osterfjord. Onderweg wordt het fjord steeds smaller en vaar je langs steile rotsbergen stroomopwaarts. Bij de waterval staat de crew klaar om vers water van de waterval te tappen. Het water is zo schoon dat je het rechtstreek kunt drinken. 

De boot is voorzien van een zonnedak en kleine kiosk waar je wat lekkers te eten of drinken kunt halen tijdens de tocht.

Duur: 3 uur
Inbegrepen: Audio guide (Engels)
Niet inbegrepen: fooien, eten en drinken