Reiszoeker

Groepsreis Polen En De Baltische Staten

Eeuwenoude steden en verrassende natuur

Boek v.a. € 1.845,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 12 DAGEN

Groepsreis Polen En De Baltische Staten

  1. Heb ik een visum nodig voor Estland ?
  2. Welke inentingen heb ik nodig voor Estland?
  3. Hoe wordt er gereisd door Estland?
  4. Wat is de beste reistijd voor Estland?
  5. Hoe wordt er overnacht in Estland?
  6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  7. Wordt er veel gewandeld tijdens deze reis?
  8. Is er wifi beschikbaar?
  9. Kan ik pinnen in Estland?
  10. Kan er vegetarisch gegeten worden in Estland?
  11. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?
  12. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
  13. Kan ik mijn reis verlengen?
  14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
  15. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Estland ?

Beschik je over de Nederlandse  of Belgische nationaliteit dan is er geen visum vereist voor Estland wel dient je paspoort na terugkeer van de reis nog 6 maanden geldig te zijn. Beschik je over een andere nationaliteit informeer jezelf dan goed of er een visum verplicht is. 

Welke inentingen heb ik nodig voor Estland?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Welk vaccinaties je voor landen en regio's nodig hebt kan je hier raadplegen: wanda.be  

Hoe wordt er gereisd door Estland?

Tijdens deze reis maken we gebruik van een eigen bus. Sommige trajecten worden per ferry afgelegd.De eigen bus gaat mee op de ferry.

Wat is de beste reistijd voor Estland?

De seizoenen lopen gelijk aan de seizoenen in Nederland met dit verschil dat de winters kouder en de zomers warmer zijn.

Hoe wordt er overnacht in Estland?

Je slaapt in goede middenklasse hotels en er wordt niet gekampeerd.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wordt er veel gewandeld tijdens deze reis?

Het is geen specifieke wandelreis, maar er is voldoende ruimte in deze reis om eens lekker een stuk te lopen!

Is er wifi beschikbaar?

In bijna alle hotels is er gratis wifi beschikbaar. Veel restaurants en cafe's bieden ook gratis Wifi service.

Kan ik pinnen in Estland?

In Estland en de andere Baltische staten is de euro ingevoerd. Je kan in alle plaatsen pinnen.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Estland?

Estland is prima te doen voor vegetariërs. Er zijn veel restaurants en de menukaarten zijn zeer divers. Naast vleesgerechten worden ook veel groentegerechten geserveerd. Salades kunnen veilig gegeten worden. Tegenwoordig kun je in de grotere steden ook vegetarische restaurants vinden!

Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Estland is prima te doen voor vegetariërs. Er zijn veel restaurants en de menukaarten zijn zeer divers. Naast vleesgerechten worden ook veel groentegerechten geserveerd. Salades kunnen veilig gegeten worden. Tegenwoordig kun je in de grotere steden ook vegetarische restaurants vinden!

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

 

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

 

Lees hier de veelgestelde vragen

  1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Polen?
  2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  3. Heb ik inentingen nodig voor Polen?
  4. Hoe overnachten we in Polen?
  5. Is er Wifi in Polen?
  6. Hoe reizen we in Polen?
  7. Kan ik pinnen in Polen?
  8. Heb ik een wereldstekker nodig?
  9. Wat zijn de eetgewoonten in Polen?
  10. Kan er vegetarisch gegeten worden in Polen
  11. Wat is de beste reistijd voor Polen?
  12. Wat is handig om mee te nemen naar Polen?
  13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
  14. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Polen?
  15. Kan ik mijn reis verlengen?
  16. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
  17. De feiten op een rij

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Polen?

Internationaal paspoort of ID-kaart (identiteitskaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is of een identiteitskaart die na terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort of ID-kaart en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) om na te gaan wat de vereisten voor reisdocumenten zijn en om hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Heb ik inentingen nodig voor Polen?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe overnachten we in Polen?

Tijdens je verblijf in Polen slaap je in middenklasse hotels met eigen badkamer en toilet, op basis van logies en ontbijt.

Per reis vind je onder het tabblad ‘Praktisch’ onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. 
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Is er Wifi in Polen?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media) contact met het thuisfront te houden. Tegenwoordig is het ook vaak mogelijk om binnen de EU gebruik te maken van je eigen telefoonabonnement met internetbundel. Controleer bij jouw provider of Polen hier ook onder valt. Ook beschikken de meeste van onze geplande hotels over Wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel.

Meer informatie over de Wifibeschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Hoe reizen we in Polen?

We maken tijdens deze reis gebruik van de lokale trein van Warschau naar Krakau.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Polen vind je onder het tabblad ‘Praktisch’.

Kan ik pinnen in Polen?

In Polen heb je de Zloty. In bijna elke grotere of toeristische plaats staan pinautomaten waar je met je bankpas met Maestro logo kunt pinnen. Het is wel handig om voor de zekerheid wat cash euro's mee te nemen (mocht een pinautomaat defect zijn).

Heb ik een wereldstekker nodig?

We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kunt zien welke stekkers je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl.

Wat zijn de eetgewoonten in Polen?

De Poolse keuken heeft een multiculturele achtergrond, die ook wordt beïnvloed door buurlanden als Rusland, Tsjechië en Duitsland. Omdat het er erg koud kan zijn, eten de Polen vaak stevige maaltijden met vis of vlees. Ook wordt en bij veel maaltijden soep geserveerd; in de winter warme soep en in de zomer koude soep, bijvoorbeeld de chlodnik. Dit is een koude soep met bieslook en eieren.

Verder eten Polen graag kaas, vlees en zoetigheid. Veelgebruikte ingrediënten in de Poolse keuken zijn aardappel, kool, varkensvlees, paddenstoelen, kwark en zure room. Bekende gerechten zijn Placki ziemniaczane (een dunne pannenkoek met groenten), Rosół (kippensoep), Bigos (stoofschotel) en Makowiec (traditioneel dessertcake met maanzaad).

Kan er vegetarisch gegeten worden in Polen

Wellicht verrassend, maar voor vegetariërs en vegans zijn er in Warschau en Krakau héél veel opties! Als vegetariër of vegan zul je dus niks tekortkomen en overal zeer smakelijk kunnen eten.

Wat is de beste reistijd voor Polen?

De beste reistijd voor Warschau en Krakau zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Warschau en Krakau kennen heel erg koude winters en gematigd warme zomers. De meeste regen valt in de zomer, dus voor- en najaar zijn de beste reistijden.

Wat is handig om mee te nemen naar Polen?

Houd er rekening mee het in de zomermaanden nog weleens kan regenen. Indien je in deze periode naar Polen gaat, is het dan ook aan te raden om een lichte regenjas of poncho mee te nemen.

Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bus.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Polen?

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland, België en Polen.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen
  1. Heb ik een visum nodig voor Litouwen?
  2. Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze reis?
  3. Is er wifi beschikbaar ?
  4. Is het een openbaar vervoer reis door Litouwen?
  5. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  6. Wat is de beste reistijd naar Letland?
  7. Wat voor valuta moet ik meenemen naar Litouwen?
  8. Zijn er inentingen nodig voor deze reis.

Heb ik een visum nodig voor Litouwen?

Beschik je over een Nederlands of Belgische paspoort dan is er vooraf geen visum nodig. Wel moet je paspoort na afloop van de reis nog 6 maanden geldig zijn. Beschik je over een ander natiolaiteit informeer dan of er vooraf een visum aangeschaft moet worden.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze reis?

Er wordt overnacht in middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet.

Is er wifi beschikbaar ?

In bijna alle hotels is er gratis wifi beschikbaar. In restaurants en bars kan je ook om een inlogcode vragen.

Is het een openbaar vervoer reis door Litouwen?

We maken tijdens deze reis gebruik van een prive bus.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wat is de beste reistijd naar Letland?

De seizoenen in Letland lopen gelijk aan de seizoenen in Nederland. De winters zijn echter kouder en de zomers over het algemeen warmer dan bij ons.

Wat voor valuta moet ik meenemen naar Litouwen?

in Litouwen is per 1 januari 2015 de Euro. Je kan in de meeste plaatsen pinnen.

Zijn er inentingen nodig voor deze reis.

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

  1. Heb ik een visum nodig voor Letland?
  2. Zijn er inentingen nodig voor deze reis.
  3. Wat is de beste reistijd naar Letland?
  4. Hoe overnachten we in Letland?
  5. Hoe wordt er gereisd in Letland?
  6. Welke valuta kan ik het best meenemen naar Letland
  7. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  8. Hoe is het eten in Letland?
  9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Letland?
  10. Wereldstekker
  11. Is er wifi beschikbaar ?
  12. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
  13. Kan ik mijn reis verlengen?
  14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
  15. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Letland?

Beschik je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan is er geen visum vereist voor Letland wel dient je paspoort na terugkeer van de reis nog 6 maanden geldig te zijn. Beschik je over een andere nationaliteit informeer jezelf dan goed of er een visum verplicht is. 

Zijn er inentingen nodig voor deze reis.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Wat is de beste reistijd naar Letland?

De seizoenen in Letland lopen gelijk aan de seizoenen in Nederland. De winters zijn echter kouder en de zomers over het algemeen warmer dan bij ons.

Hoe overnachten we in Letland?

Je overnacht in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In de hotels hebben we de beschikking over één- en tweepersoonskamers, met douche en toilet op de kamer. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje 'Accommodatie en transport' meer informatie over de overnachtingen.

Onder het tabblad 'Accommodaties' kun je de foto's zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen).

Hoe wordt er gereisd in Letland?

We maken gebruik van een eigen bus.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Letland

Letland heeft sinds 1 januari 2014 de euro. Pinnen kun je overal bij de talrijke geldautomaten met pinpassen voorzien van het cirrus en/of maestro-logo.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Hoe is het eten in Letland?

Er is voor ieder wat wils qua eten. Vanwege de verschillende invloeden is het zeer gevarieerd. Ook vegetariers kunnen hier goed terecht.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Letland?

Voor vegetariërs is Letland goed te doen! De Letse keuken kent een rijke traditie. Naast vleesgerechten worden ook veel groentegerechten geserveerd. Salades kunnen veilig gegeten worden, en op markten vind je bovendien veel vers fruit en noten. Tegenwoordig kun je in de grotere steden ook vegetarische restaurants vinden!

Wereldstekker

Is er wifi beschikbaar ?

In bijna alle hotels is er Wifi. Ook in veel restaurant kan je gratis een inlogcode vragen.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?