Menu

Reizen naar Ethiopiƫ

Een rondreis door Ethiopië is bestemd voor de échte avonturier. In dit land word je verrast door de authenticiteit en veelzijdigheid van dit land. Schitterende landschappen, de meest primitieve volkeren, kleurrijke markten en indrukwekkende bezienswaardigheden waarvan er velen op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijken. In Ethiopië kom je ogen tekort!

Een bezoek aan het achtste wereldwonder, Lalibela, zal één van de hoogtepunten zijn. De uit rotsen gehakte kerken en religieuze ondergrondse gangen zijn meer dan indrukwekkend! Vooral wanneer de geur van wierook en het gezang van de kerkgangers je zintuigen op scherp zetten op dit onderdeel van de rondreis. Ethiopië biedt nog meer: een interessant uitstapje is een bezoek aan de stad Gondar. Dit is al eeuwenlang het thuis van de Ethiopische koningen. In de schitterende paleizen en kerken bevinden zich kleurrijke fresco’s die het roemruchte verleden van Ethiopië vertellen.

Wanneer je tijdens je rondreis door Ethiopië in het zuiden van het land aankomt, maak je kennis met verschillende primitieve volkeren die elk hun traditionele en kleurrijke rituelen uitvoeren. Houten totems, typische markten, zelfgemaakte kleding, vreemde lichaamsversieringen; je komt het allemaal tegen in Ethiopië! Zo dragen de Mursivrouwen bijvoorbeeld een schotel door hun onderlip en lopen de mannen naakt, of alleen met een doek om hun schouders rond.

Mago National Park is een echte aanrader voor natuurliefhebbers die rondreizen in Ethiopië. Dit nationale park bestaat uit woestijn, savanne, heuvels en rivieren. De diversiteit van het landschap maakt dit park erg bijzonder en interessant. Ook is dit park het thuis voor vele soorten dieren. Je vindt hier onder andere allerlei vogels, krokodillen, nijlpaarden, apen en gazellen.

Rondreizen door Ethiopië is onvoorstelbaar mooi. De gastvrije en bijzondere bevolking van het land maken je Ethiopië rondreis helemaal om nooit te vergeten!