Reiszoeker

Groepsreis Zuid-Peru

Het verloren rijk van de Inca's

Boek v.a. € 2.553,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Zuid-Peru

Totale beoordeling:
8,5
182 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 9,0
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,0
Vertrekdatum: 05/11/2023
Beoordeling: 6
jacobus:
Deze reis geeft een globale indruk van Peru langs enkele toeristische hoogtepunten. Door het strakke tijdschema is weinig tijd voor relaxmomenten buiten de bus. Het gaat gehaast. Na bezoek aan de Machu Picchu is het direct op weg naar huis in een paar dagen met tussen door nog even tijd om te eten en te slapen.
Vertrekdatum: 05/11/2023
Beoordeling: 7
Reiziger:
De beoordeling van reis is altijd erg subjectief: wat voor de erg belangrijk is, kan voor anderen van veel minder belang zijn. Het is een mooie reis, maar best ''pittige'' reis onder meer ivm hoogteziekte, lange busreizen, en maag/darm klachten, etc. speelde een belangrijke rol met als gevolg dat sommigen niet konden deelnemen aan diverse activiteiten. Een goede conditie (ook om op hoogte kleine beklimmingen te kunnen doen) is wel essentieel. Ik laat het aan Shoestring hoe bovenstaande informatie te gebruik voor verbetering van de reis.
Vertrekdatum: 17/07/2022
Beoordeling: 7
Reiziger:
Ik heb een toffe reis gehad in Peru! De groep was enorm gezellig en we hebben veel lol gehad. Ondanks het behoorlijk strakke programma heb ik het onwijs naar m’n zin gehad.
Vertrekdatum: 08/09/2019
Beoordeling: 9
Jacco:
Fantastische reis met zeer goede lokale gids. Veel extra activiteiten kunnen doen; maar ook rust wanneer nodig. Goede opbouw naar hoogte; ivm dat de vakantie, letterlijk, naar grote hoogtes gaat.
Vertrekdatum: 08/09/2019
Beoordeling: 8
Esther:
Super mooie reis met veel hoogtepunten. De larestrek vond ik zeker een aanrader, je loopt door de prachtige natuur waarin je de alpaca's en lama's tegenkomt. Met 'normale' fitheid ook zeker goed te doen. I.t.t de inca trail kom je geen andere toeristen tegen onderweg en dat maakt t extra speciaal :)
Vertrekdatum: 21/07/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Mooi land, mooie afwisselende route (stad en natuur), super gids! De Inca-trail was zwaar maar uiteindelijk zeer de moeite waard.
Vertrekdatum: 21/07/2019
Beoordeling: 9
Davy:
De omvang van dit land is moeilijk te bevatten als je door de adembenemende landschappen reist en de culturele diversiteit van de lokale bevolking je het gevoel geeft iedere keer weer in een compleet nieuwe omgeving terecht te komen. Tel daarbij de avontuurlijke elementen van de Incatrail, Nazca vluchten en sandboarden bij op en je hebt de formule voor een onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 14/07/2019
Beoordeling: 9
Ilse:
Peru is een prachtig land, met een zeer vriendelijke, altijd hartelijke bevolking. De reisbegeleiding en de andere lokale gidsen vertellen vol liefde over hun land en hun kijk hierop. Met een reisgezelschap van 9 personen was er genoeg ruimte om hier en daar een eigen invulling aan het reisprogramma te kunnen bieden. Ipv Raften en fietsen rondom Cuzco zijn wij dit al gaan doen rondom Araquipa, omdat er voor een deel van de reizigers meer tijd voor was. Persoonlijk heb ik gekozen voor het lopen van de Lares trek ipv de inca trail. Ondanks af te moeten wijken van de route ivm de vele sneeuwval op de originele route was het echt niet minder mooi. Ik was de enige deelnemer en heb deze trek alleen met de gids gelopen. Je bent op elkaar aan gewezen in dit afgelegen stuk van peru, maar het klikte goed, waardoor er mooie gesprekken gevoerd werden. De tocht is erg pittig maar zeker de moeite waard. Vanaf de eerste tot de laatste minuut heb ik van deze reis door Peru genoten! Een echte aanrader voor diegene die dit stukje van Zuid-Amerika willen ontdekken.
Vertrekdatum: 06/06/2019
Beoordeling: 10
Lukas:
Dit was voor ons een hele mooie reis met verschillende highlights en goed verzorgd. Een erg mooie reis
Vertrekdatum: 05/05/2019
Beoordeling: 10
Johan:
Peru is een geweldig variërend land. Shoestring laat je de hoogtepunten zien (letterlijk). De gids geeft je een vertrouwd gevoel en leert je over Peru. De groep maakt de reis onvergetelijk!
Vertrekdatum: 02/09/2018
Beoordeling: 9
Dave:
Zeer leuke reis en zeker aan te bevelen!
Vertrekdatum: 02/09/2018
Beoordeling: 9
Joris:
Als je zoals ik geen genoeg kan krijgen van bergtoppen en weidse vergezichten, en dan afgewisseld met typisch Zuid-Amerikaanse vibes en heerlijk eten, dan is deze Peru-reis een ware belevenis. Hoogtepunten: mountainbiken van een vulkaan af bij Arequipa, de sterrenhemel gezien vanaf het Titicacameer en natuurlijk het met eigen ogen zien van Machu Picchu. Een extra pluim voor onze reisbegeleider Raul, waarschijnlijk de beste waar ik ooit mee heb mogen reizen. Ontspannen, met oog voor iedereen en niets is hem te gek om te regelen. Klasse!
Vertrekdatum: 02/09/2018
Beoordeling: 8
anoek:
Heerlijke groepsreis gehad met een goede, kundige lokale gids. Reis met alle higlights maar voldoende ruimte voor ontspanning tussendoor. Geweldige ervaring rijker!
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 8
johan:
Vermoeiende maar prachtige reis. Neem voldoende warme kledij mee; daar wordt iets te weinig nadruk op gelegd in de reisbeschrijving. Wie de 4-daagse Inca Trail wil meemaken (prachtige ervaring!) moet echt wel héél vroeg boeken; op de 18 deelnemers waren wij 2 de enigen die een toelating hebben kunnen bemachtigen.
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 10
Esther:
Een reis waarin we veel gezien en gedaan hebben. Zo hebben we aan zandboarden gedaan, mountainbiken, een vlucht boven de Nazcalijnen en de 2 daagde Incatrail. Dat laatste was overigens best pittig, maar zeer de moeite waard. Peru heeft verschillende klimaten waardoor het een afwisselende reis is.
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 9
Jeanette:
We hebben genoten van een geweldig mooie, afwisselende, culturele en sportieve 21 daagse groepsreis onder leiding van een erg positieve, kundige en hulpvaardige reisleider! Door de opbouw van de route naar steeds grotere hoogte ging het acclimatiseren heel redelijk. Het mountainbiken bij Arequipa was heel leuk om te doen. In een Cessna vliegen over de Nascalijnen was een indrukwekkende ervaring!! Het varen op en bezoeken van 3 verschilende eilanden op het Titikakameer, inclusief 2 wandelingen en 1 nacht logeren bij een gezin was verrassend leuk. De 2 daagse trail naar de Machu Picchu was adembenemend mooi en zal ik niet gauw vergeten!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Kim:
Reis van 21 dagen, maar door de hoeveelheid reizen tussendoor, excursies en bezienswaardigheden heb je het idee 5 weken weg te zijn geweest!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een geweldige reis, mooie steden, prachtige natuur. Je krijgt in 3 weken echt een goede indruk van het land. Ga de incatrail lopen echt een geweldige ervaring. Tip voor de homestay, koop aub geen rijst, olie of suiker, dit hebben de families in overvloed. Een klein presentje, met name voor de kinderen is zeker aan te raden!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Jelle:
Alles was echt wel goed voorbereid en we konden altijd met een veilig gevoel genieten van onze bestemming.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wel wil ik nogmaals kwijt dat gezien mij vroegtijdige boeking in feb 2017 ik teleurgesteld ben geweest in sept dat ik er toen zonder attent maken van jullie er achter ben gekomen dat als ik niet contact met jullie opgenomen zou hebben onze reis niet door was gegaan. Wij hadden ons in feb aangemeld voor de familie reis . echter bleek in sep daar nog niemand bij te zijn gekomen.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Je ziet meer dan je ooit had kunnen vermoeden. Je doet meer dan je voor mogelijk houdt. Ik wil terug.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Stefan:
Peru is een land met vele mooie gezichten. De mensen, de omgeving en de cultuur. In drie weken ervaar je zoveel moois! Vanwege de opbouw in hoogtes en fijne tempo heb je bijna tot geen last van hoogteziekte. En mocht je toch lichamelijke ongemakken hebben, het land staat vol met de apotheker InkaFarma! Onze redder in nood!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 8
Rick:
Ik vond het een leuke gevarieerde reis, met een goede opbouw van hoogtepunten in dit geval letterlijk en figuurlijk. Je ziet de hele reis leuke en interessante plekken/natuur/steden. Je verblijft veel op hoogte deze reis maar door de geleidelijke opbouw kun je redelijk goed hier aan wennen. Het bezoek aan Machu Picchu aan het einde is een mooie afsluiter, boek op tijd om de 4 daagse incatrail te kunnen lopen.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Inca trail is erg mooi maar wel heel erg druk. Het is duidelijk dat er veel mensen lopen maar de meeste zijn ook erg luidruchtig en in een feest stemming. Als je voor de rust wandelt en stil van uitzichten wil genieten zit je hier niet goed en kan je beter een andere trail kiezen. Het vroege opstaan op de laatste dag is alleen om de dragers op tijd naar huis te laten gaan, als wandelaar zit je 2,5 uur in het donker en in de kou te wachten, niet heel prettig.
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 9
Herma:
Fantastische en indrukwekkende reis, die eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten was. Wel een vol programma, maar ik had er graag regelmatig een ochtend heel vroeg opstaan voor over. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 8
Johan Karst:
Goede reisroute, met een fraaie mix van avontuur en cultuur, leuke sfeer in de groep die mede wordt bepaald door de perfect Engels sprekende Peruaanse reisbegeleider.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Henk-Jan:
Een beleving : de natuur van Peru om je heen ; de imposante ,snow-capped Mountains van de Andes die km's met je mee reizen ; de meer dan vriendelijke Peruvianen al dan niet in hun authentieke kleren. En als kersen op de taart Machu Pichu , het Lago Titicaca en de Condor in zijn natuurlijke habitat van de Condiellerras de los Andes
Vertrekdatum: 16/04/2017
Beoordeling: 8
Willem:
Een prachtige reis door een prachtig land! Mijn eerste keer reizen in groepsverband en dat is goed bevallen. Het was een erg leuke groep die ervoor koos om veel samen te ondernemen, maar de reis bood ook voldoende mogelijkheden om je eigen ding te doen. De reis zit vol met activiteiten waardoor je je geen moment verveeld. Het hoogtepunt van de reis was de Incatrail, dit is echt een aanrader! Als je je voorbereid is de trail goed te doen en de reis zorgt ervoor dat je al goed aan de hoogte went. Leuke internationale groep, leuke uitdaging (dag 2 is een lange dag (12 uur over gedaan) waarbij je twee passen beklimt en lange afdalingen maakt) en een super ervaring. Mijn reisgenoten waren later met boeken waardoor de incatrail vol zat en kozen voor de Lares trail. Ze vonden het een leuke en mooie tocht alleen hadden ze meer uitdaging verwacht. Uit eindelijk kwam het neer op anderhalve dag echt lopen in plaats van vier, waar je bij de inca trail iets meer dan drie dagen echt aan het lopen bent. Hun reactie was dat ze volgende keer dan ook echt de incatrail zouden boeken en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. En na vier dagen niet met samen te zijn geweest met de reisgroep volgde een warme ontmoeting met iedereen op dag 4 op Machu Picchu, dat voelde als thuiskomen en zegt veel over de band die je met anderen opbouwt in twee weken! Al met al echt een fantastische tijd gehad met een reis die ik iedereen aan ga raden! Niet twijfelen, gewoon boeken :D!
Vertrekdatum: 16/04/2017
Beoordeling: 9
Joost:
Mijn reis door Zuid-Peru was in een woord geweldig. Het is een schitterend land met uiteenlopende hoogtepunten, de reis was perfect gepland en verliep volledig soepel. De reisbegeleider had alle lokale kennis, sprak goed Engels, kon alles voor ons regelen (hij gaf veel opties), heeft de reis naar een hoger niveau gebracht en, bovenal, was fijn in de omgang. Dit, tezamen met mijn mooie medereizigers, maakte dit voor mij de mooiste vakantie ooit! Tips voor toekomstige reizigers: doe de Inca trail of de Lares trek, bekijk van tevoren de groepssamenstelling en doe alle activiteiten en excursies die worden aangeboden (veel kan ook nog ter plaatse worden geboekt via de reisbegeleider).
Vertrekdatum: 16/04/2017
Beoordeling: 9
Sandra:
Een mooie reis waarbij je veel ziet van al het moois dat Peru te bieden heeft. De gids zorgde voor aanvullende informatie en maakte de reis met zijn suggesties onvergetelijk! Het reistempo is niet te hoog of te laag, het vroege opstaan dat ingepland is, is het meer dan waard.
Vertrekdatum: 05/09/2016
Beoordeling: 8
Marloes:
Een erg mooie reis met veel afwisseling. Er worden veel excursies aangeboden waardoor je het land goed leert kennen. De reisbegeider, raul, was top! Alles werd en was goed geregeld. Echt een aanrader voor iedereen.
Vertrekdatum: 05/09/2016
Beoordeling: 9
Johanna Maria:
Echt een aanrader! Peru is een prachtig land en de reis was prima verzorgd. Het was een onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 05/09/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie, afwisselende reis met uitstekende reisbegeleider
Vertrekdatum: 05/09/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
nvt
Vertrekdatum: 05/09/2016
Beoordeling: 9
Dimitri:
Prachtig land en heerlijke mensen, Peru heeft alles wat je als reiziger wenst. Met als toppunt de machu picchu. Boek op tijd als je de inca trail van 4 dagen wilt doen. Tijdens deze reis kom je de echte peruviaan tegen, zeker als je de larestrek doet. 1 minder bezoek is de drijvende eilanden, is iets te gemaakt toeristisch.
Vertrekdatum: 18/07/2016
Beoordeling: 9
Marjan:
Het was een prachtige reis met heel veel afwisseling door het verschil in hoogte en de afwisseling tussen activiteiten en rustigere dagen. Mooie natuur, mooie cultuur en mooie mensen. De homestay is een aanrader. We hebben geholpen met het bereiden van het eten en hebben met onze 'mama's' gevolleybald. Zo kom je wat dichter bij de lokale bevolking. De nachtbus tussen Nasca en Arequipa was luxe (veel beenruimte, stoelen konden ver naar achteren) en daardoor toch vrij goed te doen. Laat dit je dus niet tegenhouden om deze reis te boeken. Door de stakingen bij Machu Picchu zagen we dit wereldwonder bijna aan onze neus voorbijgaan, maar onze lokale reisleidster heeft er alles aan gedaan om dit toch mogelijk te maken en het is haar gelukt! Wat een opluchting, want het is echt een supermooie afsluiting van een geweldige reis. Tips voor als je naar Peru gaat: neem hoogteziektepillen (apotheek), neusspray tegen droog slijmvlies en warme kleren mee. Het koelt snel af aan het eind van de middag. Dollars zijn niet nodig en kun je evt. ook daar pinnen.
Vertrekdatum: 18/07/2016
Beoordeling: 10
Nike:
Ik heb een geweldige reis gehad, het programma was gevarieerd, Peru prachtig, onze reisleidster kon heel goed Engels (zelfs een enkel woord Nederlands), wist heel veel, heeft super veel voor ons geregeld en was ook nog eens heel grappig. Niet vergeten mee te nemen: hydraterende(!) zonnebrandcrème en lippenbalsem vanwege de droogte. Tip als excursie: het observatorium in Chivay, veel sterren te zien met goede uitleg, super gaaf om de planeten door een telescoop te zien!
Vertrekdatum: 18/07/2016
Beoordeling: 9
Kim:
Fantastische reis in magical Peru! Als je houdt van een avontuurlijke reis, prachtige en afwisselende natuur, lekker eten en interessante cultuur, is dit de reis voor jou. Als je te laat boekt voor de Inca Trail is de Lares trek een aanrader - pittige maar prachtige wandeldagen en kamperen op 3800m hoogte bij -5 is heel bijzonder. Onze fantastische reisleider maakte de reis helemaal compleet. Door het (voor Shoestring begrippen) relaxte reistempo had ik geen last had van hoogteziekte. Hou wel rekening met het bizarre klimaat van Peru: 's ochtends en 's avonds rond het nulpunt en 's middags 25 graden is heel normaal in juli/augustus. Warme kleding inpakken is een must!
Vertrekdatum: 18/07/2016
Beoordeling: 9
René:
Prachtig land met vele hoogtepunten en daarnaast erg veel leuke optionele excursies!
Vertrekdatum: 18/07/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een mooie reis met als hoogtepunt de Lares trek en de Homestay. De reisbegeleidster heeft veel kennis van het land en daardoor mooie tips. Door de goede opbouw van de reis geen last gehad van hoogteziekte. Kortom een aanrader!
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 9
Steven:
Enorme aanrader, aangename hotels, heel tevreden over de reisbegeleiding en de gekozen lokale reisorganisaties. Reality Tour in Arequipa is een absoluta aanrader bij de optionele excursies!
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 8
Maarten:
Een hele mooie intensieve reis door prachtige landschappen. Alle klassieke peru ervaringen zul je tegenkomen op de "gringo trail": Nazca, Inca en cuy! Minpunt voor mij persoonlijk was de Uros eilanden. Touristisch too the max. Die mogen ze best overslaan. Reisleidster was uitermate goed en kundig. Reis begon gelijk goed met de traktatie van mierzoette inca cola en voor de rest van de trip heb je gewoon een persoonlijke gids waar nodig. Top! Ga voordat ze van Machu Picchu een 15 minuten tour maken waar je niks meer mag!
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 10
Sophia Evelien:
De reis heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Peru is een prachtig land en de landschappen die we gezien hebben zijn heel mooi. Bergen, vlaktes, vulkanen en jungle. Het leuke aan de reis vond ik dat de dagen heel afwisselend zijn. Zo heb je een paar dagen stad, volop natuur in de Colca Canyon, een paar dagen op het water bij het Titicacameer en jungle en ruìnes bij Cuzco en Machu Picchu. Wij zijn gaan raften in Arequipa in plaats van de excursie Reality tour. Dit is ons goed bevallen, zo´n sportieve activiteit na een paar dagen reizen. In Cuzco hadden we hier geen tijd voor gehad, ondanks dat we geen Lares trek of Inca trail zijn gaan lopen. Het tempo van de reis is heel goed te doen en doordat de hoogte langzaam wordt opgebouwd heb ik geen last van de hoogte gehad.
Vertrekdatum: 06/06/2015
Beoordeling: 9
Richard:
Tevens een sociale excursie gehad, waarbij ook de andere kant van de bevolking werd toegelicht (steengroeve, kinderopvang, gaarkeuken,..) Dit krijg je normaal als toerist niet te zien, maar is zeer de moeite waard geweest.
Vertrekdatum: 06/06/2015
Beoordeling: 9
Adrianus:
Fantastische reis. Vooral ook door de reisleidster.
Vertrekdatum: 06/06/2015
Beoordeling: 8
Bernard Jan:
Mooi land met veel cultuur. Machu Piccu is zeker een aanrader eender (voor de lopers) de lares trek. Festival (van de langste dag) in Cusco is echt fantastisch om mee te maken
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Dyonne:
Geweldige rondreis, waarbij je veel ziet van de prachtige natuur en mensen in Peru. Hoogte wordt rustig opgebouwd waardoor weinig last van hoogteziekte.
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Drie weken door Peru reizen was voor mij een onvergetelijke ervaring; veel afwisseling, lekker eten en vriendelijke mensen. Een echte aanrader.
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 8
Hannah:
Peru een land met veel verschillende kanten! Een ervaring die wij nooit meer vergeten.
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 5
Reiziger:
Peru is een mooi land. Zeker gaan. Maar reisbegeleider nl was ver onder de maat. Gelukkig bestond de groep uit ervaren reisgenoten. Verdiep je goed in deze reis voordat je gaat. Want vaak word er niet aan de verwachting voldaan. Bijv. Excursies, informatie voorziening en begeleiding.