Menu
Alternate Text

Groepsreis Noord-Ethiopië

Mysterieuze kerken en ruige bergen

BOEK v.a. € 1.499,-
GROEPSGROOTTE: 3-20 | 13 DAGEN

Groepsreis Noord-Ethiopië

Ethiopië is een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste land van Afrika. Slenter met Shoestring over kleurrijke markten en maak een wandeling door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela en de paleizen van Gondar.
Boek

Bekijk de route

route

Hoogtepunten

Begroetingen zijn erg belangrijk
Begroetingen zijn erg belangrijk
in de Ethiopische cultuur. Mensen groeten elkaar door de handen te schudden, elkaar op beide wangen te kussen of een omhelzing waarbij de schouders elkaar raken.
De Debre Berhan Selassie kerk
De Debre Berhan Selassie kerk
in Gondar is beroemd om zijn plafond dat versierd is met talloze engeltjes. Ze kijken in alle richtingen en hebben allemaal een andere gezichtsuitdrukking.
De geur van wierook,
De geur van wierook,
het gezang van de kerkgangers, kaarslicht, de muziek van trommels, ratels en fluiten die weergalmt door de hoge gewelven geven Lalibela een mystieke, sprookjesachtige sfeer.
De Tis Isatwatervallen…
De Tis Isatwatervallen…
Op deze fotogenieke plek stort de Blauwe Nijl zich met donderend geraas over een breedte van ongeveer 400 meter ruim 40 meter omlaag in een smalle kloof.
In het Simien Nationaal Park
In het Simien Nationaal Park
heb je tijdens deze Ethiopië rondreis voldoende tijd voor een wandeling langs ravijnen en bergtoppen. Misschien ontdek je de inheemse Gelada bavianen!
In het vogelrijke Tanameer
In het vogelrijke Tanameer
zijn op eilandjes diverse mysterieuze kloosters en kerken gesticht. Sommigen bevatten prachtige schilderingen en originele kerkelijke attributen.