Menu
Alternate Text

Groepsreis Noord-Ethiopië

Mysterieuze kerken en ruige bergen

BOEK v.a. € 1.524,-
GROEPSGROOTTE: 3-20 | 13 DAGEN

Groepsreis Noord-Ethiopië

Totale beoordeling:
7,8
138 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 7,7
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 6,8
Transport: 7,4
Vertrekdatum: 15/02/2020
Beoordeling: 10
Diana:
Een van de meest bijzondere reizen die ik ooit heb gemaakt. Ethiopie took me by surprise - ongelooflijk mooi natuur, oude, rijke cultuur, mystiek, avontuur en bijzonder lekker koffie. Deze reis is erg afwisselend, en ja, de reisdagen zijn lang, vaak bocht na bocht voor uren, maar dat hoort een beetje bij - op deze manier kan men veel van het land zien, kennis maken met locale markten, gewoontes, mensen. Ik had geluk om door Ethiopie te reizen met de beste reisgenoten die ik bij mij kon hebben. Gemengde Nederlandse - Belgische groep die vanaf dag een voelde als familie. Daarbij ook onze begeleider Super Mario - natural born fixer, en de meest bekwame chauffeur ooit - Sammy, maakten van deze reis een fantastische ervaring. Ik kan lang over de reis vertellen, maar het beste is natuurlijk om dit zelf te ervaren. Graag wil ik een aantal praktische tips delen, voor mensen die plannen naar Noord Ethiopie te gaan: - Alles dat werd gezegd over flexibel zijn, klopt. Jij moet flexibel zijn, over heel veel dingen; - Stof. Erg veel stof, overal. Meestal onderweg. Mijn advies voor de vrouwen - koop vanaf begin een netela - die flinterdunne, handgemaakte witte shawls die elk locale vrouw draagt. Tegen stof, tegen de zon, voor in de kerk, en omdat ze zo mooi zijn. Betaal niet meer dan 400 Birr voor zo'n netela! - Denk goed na wat voor fototoestel je meeneemt. Je moet het niet erg vinden als het vies wordt, want er is veel te fotograferen onderweg, waar het meest stoffig is. Voor Simien is er een wide-angle lens aan te raden, als ook voor veel andere bijzonder mooie uitzichten onderweg; - In de kerken moet je jouw schoenen uit doen. Op zich niet erg, maar er ligt oud tapijt overal, vol met vlooien. We hebben twee methodes uitgeprobeerd om tegen de vlooien te gaan - een is sokken aan voordat de kerk in gaat, en dan weg gooien, en de andere - sokken met anti insecticide impregneren. Beide methodes werkten niet helemaal 100 %, want na de Lalibela kerken, in het busje op weg naar het hotel, iedereen zat zich te krabben; - Shoppen op het vliegveld in Addis is echt niet aan te raden - de winkels daar verkopen zeer weinig locale producten, van slecht kwaliteit, en erg duur; - Neem oordopjes mee, die zijn vaak nodig om te kunnen slapen; - Handig als de koffer op slot kan, zo kunnen waardevolle spullen in de kamer gelaten worden; - Neem wat pennen mee, kinderen vragen vaak voor pennen; - Een wereldstekker voor Ethiopie is niet nodig.
Vertrekdatum: 10/01/2020
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ethiopië is een prachtig land met mooi natuurschoon. Op elke 20 meter verandert het landschap tijdens het reizen. De bevolking is vriendelijk maar er zitten ook veel bedelaars tussen. Ergens is dat ook begrijpelijk. De restaurants met live muziek en dans is echt aan te raden. De zang en dans is aanstekelijk, vrolijk en zo wordt er een feestelijke en energieke sfeer gecreëerd.
Vertrekdatum: 28/12/2019
Beoordeling: 7
Louise:
Prachtig land, práchtige reis. Wel veel uren in de bus en weinig vrije tijd.
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Michael:
Land met schitterende natuur en cultuur en erg vriendelijke bevolking.
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 7
Pascal:
Ethiopië is een mengelmoes van culturen. Orthodox en islam. Samen met de historie maakt dit een leuke combinatie. Het nadeel van deze reis is ;de laatste 2 dagen zijn enkel en alleen reisdagen oftewel tussen 6 en 7 uur vertrekken en in de late namiddag/ begin avond pas arriveren. Waarna de vluchten nog volgen!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 6
Johannes:
Een mooi groen landscchap waar steeds wat te zien valt. De reisdagen zijn lang en de wegen niet zoals je ze kent van Nederland. Dat zorgt er wel eens voor dat de stops beperkt zijn en de mogelijkheden om nog een markt of buurt te bezoeken gering zijn. De cultuur van het land is zeker de moeite om te mogen ervaren.
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 8
Paul:
Perfect georganiseerde reis door een relatief onbekend land. Je krijgt een goed beeld van het noordelijk deel van het land en de mensen die daar leven. Daarnaast kun je je dagelijks verbazen over hoe het land zichzelf vorm geeft.
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 7
Jelle:
(Noord-)Ethiopië is prachtig en verrassend groen. En er zijn mooie hoogtepunten in deze reis, zoals het uitzicht over de Blauwe Nijl watervallen en de rotskerken van Lalibela. Houdt wel rekening met enkele lange reisdagen in de bus. Daar heb je continu de mogelijkheid om het dagelijkse leven in dit land te kunnen bekijken. Overal zijn mensen (je stapt de bus uit voor een stop en uit het niets komen mensen naar je toelopen). Ook moet je rekening houden met veel gevraag en gebedel: mensen en dan vooral kinderen willen graag iets van je. Hier moet je mee kunnen (of leren) omgaan.
Vertrekdatum: 27/07/2019
Beoordeling: 10
Femke:
Ik ging begin augustus. De natuur is schitterend en het groenst tijdens het regenseizoen. De reis is goed georganiseerd, je vertrekt elke dag rond acht uur en komt meestal rond drie uur aan op de nieuwe locatie. Onderweg wordt voldoende gestopt om 'een bakkie te doen' of dingen te bezichtigen. De rotskerken en de watervallen van de Nijl zijn zeker de moeite, maar wat me het meest zal bijblijven is de levensstijl van de mensen. Op zes uur (via Istanbul tien uur) vliegen al zo een andere wereld aantreffen, dat is hallucinant en soms best confronterend. De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en spreken meestal goed Engels. Ze zijn wat ingetogen en stralen een zekere elegantie uit.
Vertrekdatum: 16/02/2019
Beoordeling: 8
August:
Leuk om als Belg een 12-tal dagen op te trekken met een aantal toffe Nederlanders, samen te stappen in prachtige vergezichten en canyons. Interessant om de eeuwenoude kerken te bezoeken waar de gelovigen zich niet bekeken voelen wanneer ze ter kerke gaan. Tijd om ook eens contact te leggen met een mooie en gelukkige bevolking.
Vertrekdatum: 28/12/2018
Beoordeling: 8
Hilke:
Zie voor ons uitgebreide verslag + foto's en video's: hipa.reislogger.nl
Vertrekdatum: 28/12/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Op reis in Ethiopië...never a boring day!
Vertrekdatum: 22/12/2018
Beoordeling: 8
Ronald:
Mooi en erg divers land. Ondanks de vele reizdagen is er ook vanuit de bus constant veel te zien en beleven.
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 8
theo:
Ethiopie is echt de moeite waard om er heen te gaan, het landschap wisseld elke dag, en de natuur is overweldigend. De kloosters en kerken zijn zeer de moeite waard. de mensen zijn overwegend vriendelijk, t enige minpuntje is het gebedel van kinderen en volwassen. ze geven niet snel op.
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 9
Anne-Marie:
Heel indrukwekkende reis naar noorden van Ethiopië. Er is een flinke dosis flexibiliteit nodig, het blijft een arm land. De bevolking is vreselijk aardig en de natuur flora en fauna adembenemend!
Vertrekdatum: 21/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wat een ongelooflijk mooi land, zo divers heb ik niet eerder meegemaakt. Mooie balans tussen cultuur en natuur met een prettige reisbegeleider. Voor mij een supermooie eerste kennismaking met een Afrika. Een aanrader, ga!
Vertrekdatum: 10/01/2018
Beoordeling: 9
Klaas:
Ondanks de zwaarte (een goede conditie is absolute voorwaarde) werd het een reis die bij ons in de top drie is terechtgekomen. In korte tijd leerden we het land(schap), de mensen en de cultuur van (Noord)Ethiopië kennen. Deze heeft diepe indruk op ons gemaakt. De variatie van het programma maakte elke dag weer tot een avontuur met het Timkat festival in Lalibela als kers op de taart. We leerden Afrika kennen in een zuivere vorm. Lang niet alles is perfect, maar men doet zijn uiterste best het je naar de zin te maken. Het is een land in beweging. Letterlijk , want op het platteland loopt de helft van de bevolking met het bijbehorende vee langs de weg, maar ook figuurlijk als je kijkt naar de vele schooltjes, (in aanbouw zijnde) universiteiten en industriecomplexen bij de grotere plaatsen in ontwikkeling. Het zal nog geruime tijd duren alvorens we alles thuis op een rijtje hebben en van enige afstand opdeze fantastische reis terugkijken.
Vertrekdatum: 28/12/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een unieke bestemming die je het best ontdekt onder de begeleiding van lokale gidsen. Tip: kies de festivalreis en bezoek Lalibela tijdens Ethiopisch Kerstmis, een bijzondere ervaring!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Agnes:
Mooie reis met toch wel lange busritten. Lalibela is heel bizonder dus wel de moeite waard om die twee lange dagen in de bus te zitten. De komende jaren zal de weg vast beter zijn, er wordt op diverse plaatsen hard aan gewerkt. Helaas maakte dat de rit nu nog langer maar ooit gaat dat best veel reistijd schelen. Bijna overal zijn leuke restaurantjes te vinden voor wie niet in het hotel wil eten, daarvoor is een eigen reisgids hebben of zelf tips van internet halen wel essentieel. Ondanks de regentijd was deze reis goed te doen, het waren doorgaans slechts (flinke...) buien die het programma niet al te veel in de war schopten.
Vertrekdatum: 25/03/2017
Beoordeling: 9
Margriet:
Prachtige reis. Een aanslag op je zintuigen, zoveel is er te zien en te beleven. De soms lange reisdagen zijn niet erg omdat je je ogen uitkijkt onderweg, mooie vergezichten, herders met hun kuddes, mensen met hun handelswaar, apen, bijzondere vogels (van diverse pluimage....;-) Het wandelen in het Simiengebergte, de bezoeken aan de diverse kerken en de zich daar plaatsvindende rituelen, het Tamanmeer met de kloosters op de eilanden, daar als bonus nog een hippo gespot.... ik vond alles even mooi.
Vertrekdatum: 29/12/2016
Beoordeling: 6
Reiziger:
Een prachtig land, maar de afstanden zijn veel te groot om per bus af te leggen.
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 7
Anton:
Verrassend anders (vooral groen), mooi land met vriendelijke mensen. (Ze zijn echt overal :-)) Vanaf Lalibela wel lange reisdagen terug, hier zou een extra bezienswaardigheid onderweg wel prettig zijn.
Vertrekdatum: 23/04/2016
Beoordeling: 6
Karla:
Wees ervan bewust dat dit een reis is gericht op het bezoek van kerken en kloosters. De reisdagen zijn vaak lang en vermoeiend. De natuur in Ethiopië is prachtig, bedenk wel dat bijna het gehele land hoog boven zeeniveau ligt, dit zorgt voor snellere vermoeidheid.
Vertrekdatum: 23/04/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
verassend mooi landschap en heel vriendelijke bewonders
Vertrekdatum: 18/07/2015
Beoordeling: 7
Bea:
Hou rekening met de grote hoogte. Dat is mij een beetje tegengevallen. Dat was de reden dat ik soms duizelig was. Als in ibuprofen nam, was het snel over. Ik vind het uiteindelijk wel erg lange reisdagen in de bus.
Vertrekdatum: 18/07/2015
Beoordeling: 8
Johan:
Erg mooie route die een goed beeld geeft van Noord Ethiopië. Lopen tussen de bavianen in het Simien Mountains National Park was schitterend. De kerken van Lalibela waren erg mooi. Leuke bezoeken aan lokale markten. Verrassend mooie landschappen.
Vertrekdatum: 06/06/2015
Beoordeling: 8
Alie:
Mooie reis met wel wat lange reisdagen. Veel gezien in een indrukwekkende omgeving. Minpuntje was dat het erg zoeken was naar degene die ons kwam ophalen vanaf het vliegveld. We kwamen midden in de nacht aan en het duurde even voordat we hem hadden gevonden. Verder tevreden over de reis.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 8
Ken:
Goede balans in bezienswaardigheden. onbegrijpelijk dat Aksum niet in het pakket zit. Ontspannen tempo. In mijn geval zeer goede reisbegeleider en chauffeur.
Vertrekdatum: 28/03/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie en indrukwekkende rondreis. Goede eerste indruk van het land kunnen opdoen. Erg vriendelijke bevolking. De reis was goed georganiseerd, en ook de hotels zijn prima in orde. Simpel maar schoon.
Vertrekdatum: 28/12/2014
Beoordeling: 7
Karen:
Een reis naar Ethiopië is een hele bijzondere ervaring! Met Shoestring weet je zeker dat de organisatie in goede handen ligt en dat je waar krijgt voor je geld. Je moet je er bij deze reis overigens wel van bewust zijn dat Ethiopië een ontwikkelingsland is, waar een groot deel van de mensen in de bezochte gebieden in het Noorden (reis was het Noorden) nog heel primitief leven, er armoede is en bijvoorbeeld geen electriciteit en/of riolering. Je moet rekening houden met grote verschillen tussen jezelf als rijke buitenlander en toerist (faranji) en de lokale bevolking. Er zal worden gebedeld om geld, pennen, t-shirts etc en er is sprake van een kloof tussen onze welvaart en de lokale situatie van vele mensen daar. Ik heb dit zelf als een lastig dilemma ervaren, je bent niet gelijkwaardig en kunt dit ook niet zijn, want je bent in de ogen van vele Ethiopiërs gewoon enorm rijk, en zij willen daarvan graag profiteren. Je kunt dit niemand kwalijk nemen, niet dat ze proberen je iets te verkopen of van je te krijgen als gift (geld, pennen, t-shirts etc), maar heb niet de illusie dat je dan op gelijkwaardig niveau staat tot elkaar. Wat niet wil zeggen dat je niet oprechte vriendelijkheid, en interesse kunt verwachten. Die is er ook, maar in beperktere mate.... De lokale reisbegeleiding is erg prettig. Kent de plaatselijke gebruiken en gewoontes, heeft relevante contacten en kan dingen geregeld krijgen. In mijn reis was de begeleiding zeer deskundig, goed engels sprekend en altijd bereid tot het beantwoorden van de vele vragen die oppopten tijdens de reis! Ik heb de groepsomvang - in mijn geval 14 personen - als zeer prettig ervaren. Niet te groot, niet te klein, en zeer divers.
Vertrekdatum: 01/11/2014
Beoordeling: 8
Pieter:
Prachtige reis , je ziet veel in een korte tijd. De twee laatste dagen van Lalibela naar huis zijn erg zwaar.
Vertrekdatum: 01/11/2014
Beoordeling: 9
patries:
Mooie reis, spectaculaire panorama's , vriendelijke bevolking..... Verwacht geen culinaire lekkernijen,
Vertrekdatum: 01/11/2014
Beoordeling: 8
Roeland:
Mooie reis om kennis te maken met het prachtige Ethiopisch landschap, de soms schrijnende armoede en de Ethiopisch christelijke traditie. Niet voor de fijn gevoelige.
Vertrekdatum: 01/11/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het is een prachtige reis die ik iedereen kan aanbevelen zonder kinderen. Hierbij is het mooi om te zien hoe groen het landschap is en zijn er erg mooie plekken binnen Ethiopië. Om optimaal te kunnen genieten van deze reis is het wel van belang dat je het niet erg vindt om regelmatig in de bus te zitten en dien je geen europese verwachtingen te hebben van de hotels.
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 8
roger:
Noord Ethiopië..........een MUST!!!!Zeker voor de reiziger met een "open mind".
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 7
Liselot:
Mooie route, leuke afwisseling van natuur en cultuur. Ethiopië is een prachtig land. De reisdagen met de auto zijn soms lang, maar horen bij deze reis als een manier om het land te ontdekken. Goeie gids en uitstekende chauffeur. Reisbegeleider stelde voor om op voorhand te betalen voor maaltijden onderweg, bezoeken, fooien.... Wij hebben dit als groep niet gedaan.. Hierdoor hadden we meer vrijheid en hebben we geld uitgespaard. Gemiddeld betaalden we 50 birr of 2 euro voor een maaltijd (eten en drinken). Qua kosten: Ik heb ongeveer 280 euro uitgegeven. Je hoeft echter niet zoveel om te wisselen aangezien je de excursies ook in euro' s kan betalen. Het is aan te raden om je geld op voorhand reeds terug om te wisselen in addis of op tijd naar de luchthaven te gaan. In Bahar Dar is het een aanrader om naar een café te gaan waar ze een opvoering doen van ethiopische dans en muziek.
Vertrekdatum: 06/09/2014
Beoordeling: 8
marieke:
De reis heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het land, de mensen, dieren, omgeving. Prachtig! De gids was ook erg goed en wist veel te vertellen zonder dat je een overload aan informatie kreeg. De hotels waren over het algemeen prima en schoon. Het eten was ook goed in de hotels. Soms werd er wat meer flexibiliteit van je gevraagd, maar ik heb geen een hotel ervaren als spartaans. Deze reis is een aanrader voor mensen die een unieke vakantie willen hebben op een plek waar nog maar weinig toeristen komen!
Vertrekdatum: 14/06/2014
Beoordeling: 8
Cecilia:
Prachtige reis langs de mooiste plekjes van Noord-Ethiopie! Geniet van kerken, landschappen, de lokale cuisine, de prachtige natuur, en de extreem gastvrije Ethiopiërs. Dit is een pittige reis met basic accommodatie - wees je daar bewust van als je boekt - maar als je je daar op instelt is het een fantastische kennismaking met een van de meest fascinerende landen van Afrika. Een absolute aanrader!