Menu
Alternate Text

Groepsreis Noord-Ethiopië

Mysterieuze kerken en ruige bergen

BOEK v.a. € 1.524,-
GROEPSGROOTTE: 3-20 | 13 DAGEN

Groepsreis Noord-Ethiopië

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 5 deelnemers en de koers van de US dollar en Ethiopische birr. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen zijn excursies vaak duurder.

€ 20,-

Addis Abeba - Halve dagexcursie

De halve dag excursie bezoekt de Entoto mountains van waaruit je een goed uitzicht hebt over Addis Abeba, het Nationaal museum, St. George kerk en bijbehorend museum.

De tour is inclusief: vervoer (minibus), Engelstalige gids.

Bij 5 - 10 deelnemers bedraagt de prijs € 20 per persoon.
Bij 11 of meer deelnemers bedraagt de prijs € 14 per persoon.
€ 25,-

Addis Abeba - Hele dag excursie

De hele dag excursie bezoekt de Entoto mountains van waaruit je een goed uitzicht hebt over Addis Abeba, het Nationaal museum, St. George kerk en bijbehorend museum, het Etnografisch Museum en de Merkato (Afrika's grootste markt)

Inclusief: vervoer (minibus), Engelstalige gids
Exclusief: lunch, entreegelden

Bij 5 - 10 deelnemers bedraagt de prijs € 25 per persoon.
Bij 11 of meer deelnemers bedraagt de prijs € 19 per persoon.
€ 25,-

Bahir Dar - Boottocht Tanameer (halve dag excursie)

Met een boot bezoek je de eilanden in het Tana meer die al zeker 500 jaar worden bewoond door monniken van de Ethiopisch-orthodoxe Kerk die de schatten van de vroegere Ethiopische keizers en kerkschatten in afgelegen kloosters bewaren. We bezoeken naar gelang de tijd 1 of meerdere eilanden.
De prijs van de excursie is een richtbedrag en afhankelijk van de duur van de excursie en het aantal deelnemers.
€ 30,-

Bahir Dar - Tis Assat waterval

Halve dag excursie om de Tis Assat waterval te bezoeken. Dit is de plaats waar de Blauwe Nijl zich (vooral in het regenseizoen) met donderend geraas over een breedte van ongeveer 400 meter ruim 40 meter omlaag in een smalle kloof stort. Let op: door een onlangs opgezette waterkracht centrale is de waterval niet zo groots als hij ooit geweest is.
€ 5,-

Debre Libanos - Bezoek klooster

€ 50,-

Lalibela - Bezoek rotskerken

Voor het bezoek aan de rotskerken in Lalibela dient er een entreekaartje gekocht te worden waarmee je alle kerken kan bezoeken. Op dit moment bedragen de kosten 50 USD. (indicatie november 2020). Dit bedrag kan ook in Euro betaald worden. De overheid kan dit ten alle tijden wijzigen.
€ 20,-

Simien gebergte - Gids (prijs per groep van 7)

In het Simiengebergte moet er een verplichte lokale gids mee van dit gebied. De reisbegeleider zal ter plaatse organiseren dat deze mee gaat.