Reiszoeker

Reizen naar Ethiopië

Communicatie Ethiopië

Luchtpost van Ethiopië naar Nederland of België doet er een à twee weken over. Het telefoonnetwerk functioneert redelijk. Vanuit de luxe hotels in de steden kun je rechtstreeks bellen naar het buitenland. De kosten hiervan zijn hoog. In meer afgelegen gebieden moet je via een operator internationale gesprekken voeren. Het binnenlands netwerk is regelmatig overbezet. Het landennummer van Nederland is +31, van België +32 en van Ethiopië +251.

Internet in Ethiopië: In de betere hotels is WiFi en kun je via Whatsapp bellen. Skypen is niet toegestaan en sociale media zijn veelal geblokkeerd. Overheid kan per regio het telefoonverkeer uitschakelen.

Mobiel bellen in Ethiopië: Mobiele telefoon werkt - afhankelijk van je provider - redelijk in de steden, maar daarbuiten lang niet overal. Informeer voor vertrek of je provider roaming partner is van Ethio telecom. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer van Nederland is +31, van België +32 en van Ethiopië +251. Als je een simlock vrije mobiel hebt kun je bij kantoren van Ethio telecom een prepaid simkaart kopen. Neem je paspoort mee in verband met registratie.