Eten en drinken Ethiopië

In Ethiopië is "injera" de nationale schotel. Het is een luchtige zurige pannenkoek, waarbij verschillende soorten groenten en vlees worden gegeten. Ethiopiërs zijn echte vleeseters, maar op woensdag en vrijdag is alleen vegetarisch voedsel toegestaan. De meeste gerechten zijn scherp gekruid. Bijna overal is ook spaghetti te krijgen. In de grote steden zijn ook buitenlandse restaurants te vinden, bijvoorbeeld Chinees en Italiaans. Ethiopië produceert zelf goede wijn en bier. Er bestaat ook zelfgebrouwen honingwijn of "tej". Dit wordt gemaakt van hop en honing. Liefhebbers van koffie, cappuccino en espresso zitten in Ethiopië goed. Bijna overal treft men machines aan voor een echt kopje (Italiaanse) koffie.Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Wel is er overal water in flessen te koop.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.